Guvernul ia în calcul, la iarnă, raţionalizarea gazului doar pentru firme, nu și pentru consumatori casnici

Măsuri de criză: Guvernul ia în calcul, la iarnă, raţionalizarea gazului pentru firme, nu pentru consumatori casnici.

Guvernul ia în calcul, la iarnă, raţionalizarea gazului pentru companii, nu pentru consumatorii casnici, dacă România nu va importa suficiente gaze naturale, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect sa limitam în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, potrivit unor surse guvernamentale.

Conform surselor citate, România consumă iarna 50-55 de milioane de metri-cubi de gaze naturale, iar la o temperatură de sub -15 grade Celsius consumul zilnic este de 75 de milioane de metri cubi.

„Există memorandumul cu Azerbaidjanul. Urmează ministrul Energiei şi ministrul turc al Energiei să convină asupra modalităţilor de tranzit prin Turcia. Tot prin Turcia putea asigura descărcarea din Emirate, funcţie de ce disponibilitate au. De asemenea, din Statele Unite. Preţul va fi preţul zilei. Pentru consumatorii casnici preţul rămâne nemodificat pe OUG”, au mai precizat sursele citate.