Copiii de astăzi au crescut înconjurați de mai multă tehnologie decât și-ar putea imagina generațiile mai în vârstă, ei trăindu-și tinerețea într-o perioadă în care telefoanele și rețelele sociale au devenit parte integrantă a vieții de zi cu zi. Evoluția tehnologiei a schimbat societatea, iar o mulțime de cercetări recente au sugerat că expunerea constantă la ecrane  și la rețelele de socializare este extrem de dăunătoare pentru oameni,  în special pentru tineri, notează Futurism.

Îngrijorările tinerilor cu privire la sănătatea lor mintală se resimt și pe piața telefoanelor. Companii precum HMD Global, producătorul de telefoane Nokia, raportează creșteri ale vânzărilor de dispozitive mobile similare celor utilizate la începutul anilor 2000, telefoane tradiționale flip sau slide care au maxim funcții suplimentare precum GPS sau un hotspot.

„Cred că puteți sesiza această tendință la anumite persoane din generația Z. S-au săturat de ecrane”, a declarat pentru CNBC influencerul Jose Briones„Tinerii nu-și dau seama ce se întâmplă cu sănătatea lor mintală și încearcă să-și revină”.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA

Ca răspuns la noile tendințe, mai multe companii lansează acum produse asemănătoare telefoanelor clasice, cum ar fi The Light Phone- noul telefon cu tentă „minimală” care încearcă să înlocuiască un smartphone în timp ce imită un telefon clasic, notează Futurism.

„Ceea ce încercăm să facem cu telefonul Light nu este să creăm un telefon prost, ci să creăm un telefon premium, minimal, care nu este neaparat anti-tehnologie”, a declarat Joe Hollier, cofondator al companiei. 

Se pare că îngrijorările dispar odată cu efortul adolescenților de a avea grijă de sănătatea lor mintală. În urmă rămân deocamdată milenialii, care nu conștientizează încă cum le afectează iPhone-urile somnul și sănătatea și nu intenționează să se întoarcă la viața fără ecrane.