Fosta menajeră a lui Jeff Bezos îl dă în judecată pe miliardar, susținând că a fost discriminată rasial și forțată să lucreze în condiții insalubre

Sursă foto: Hepta

Fosta menajeră a lui Jeff Bezos, Mercedes Wedaa, îl dă în judecată pe miliardarul din domeniul tehnologiei, susținând că a suferit prejudecăți rasiale și a fost obligată să lucreze multe ore în condiții insalubre, informează Insider.
Wedaa, care a început să lucreze pentru Bezos în septembrie 2019, l-a acuzat pe fondatorul Amazon că a discriminat-o rasial, că a expus-o la condiții de muncă nesigure și insalubre și că ar fi concediat-o pe nedrept. Wedaa a susținut într-o plângere depusă la un tribunal din Seattle că a lucrat 10, 12 sau, uneori, 14 ore pe zi fără a primi pauzele impuse de lege.

Harry Korrell, un avocat care îl reprezintă pe Bezos a declarat pentru Insider că Wedaa putea lua pauze când dorea și că plângerea ei este nefondată: „Dovezile vor arăta că doamna Wedaa a fost concediată din motive de performanță. Ea a cerut inițial peste 9 milioane de dolari, iar când compania a refuzat, ea a decis să depună acest proces”.

Wedaa susține că personalului de menaj al lui Bezos nu i s-a oferit un loc potrivit pentru a mânca și a fost nevoit să coboare pe o fereastră pentru a accesa o baie. Potrivit declarațiilor, pentru că nu exista o „baie accesibilă”, Wedaa și alte menajere și-au petrecut o mare parte din zi neputând folosi toaleta ceea ce le-a afectat sănătatea.
Reprezentanții Wedaa nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider.