• Fondul Monetar Internaţional a declarat marţi că se aşteaptă ca Marea Britanie să evite intrarea în recesiune şi să „menţină o creştere pozitivă” în 2023, titrează CNBC.
  • Fondul Monetar Internaţional a precizat că Regatul Unit a rezistat bine stresului din domeniul bancar.
  • Agenţia financiară a Naţiunilor Unite a remarcat că activitatea economică din regat a cunoscut o încetinire semnificativă.

Fondul Monetar Internaţional a declarat marţi că se aşteaptă ca Marea Britanie să evite intrarea în recesiune şi să „menţină o creştere pozitivă” în 2023, titrează CNBC.

Agenţia financiară a Naţiunilor Unite a remarcat că activitatea economică din regat a cunoscut o încetinire semnificativă, comparativ cu anul trecut, iar inflaţia, care este în prezent la 10,1%, rămâne „încăpăţânat de mare”.

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a declarat marţi că „problema nu este încă rezolvată” referindu-se la inflaţie şi imbunătăţirea perspectivelor de creştere economică.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Lucrăm în fiecare zi pentru a ne creşte economia precum şi pentru a îndeplini alte priorităţi guvernamentale, iar FMI spune că facem exact asta”, a declarat Hunt în cadrul unei conferinţe de presă.

În raportul său, Fondul Monetar Internaţional a precizat că Regatul Unit a rezistat bine stresului din domeniul bancar, făcând aluzie la implozia Credit Suisse şi problemele din SUA.