În fruntea Raportului Fericirii Mondiale din 2023, în cadrul căruia s-au analizat factori precum venitul, sănătatea mentală și fizică și generozitatea societății în diverse stări, este plasată Finalnda, cu cea mai prosperă și fericită populație din lume, scrie CNBC.

Din raport aflăm că „Finlanda continuă să ocupe primul loc, pentru al șaselea an la rând, cu un scor care este semnificativ înaintea tuturor celorlalte țări”. „Raportul Fericirii Mondiale” al Națiunilor Unite a clasificat țările pe baza scorurilor medii obținute la evaluarea vieții populațiilor din 2020 până în 2022. Potrivit raportului, evaluările de viață se bazează pe șase factori principali: venit, sănătate fizică și mintală, sprijin social, generozitate, niveluri de corupție și libertatea de a trăi fără discriminare.

Heli Jimenez, director senior la organizația guvernamentală Business Finland spune că rezultatul raportului „decurge dintr-o relație strânsă cu natura și stilul de viață ancorat cu picioarele pe pământ al finlandezilor”. Pentru a dovedi acest lucru, țara oferă acum excursii gratuite în Finlanda pentru un masterclass de patru zile de filozofie finlandeză și echilibru de viață în perioada 12-15 iunie, , scrie CNBC.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Finlandezii au o filozofie numită „sisu”, o combinație între perseverență, rezistență și capacitatea de a rezolva și privi problemele în perspectivă, obiectiv”, a spus el. „Sisu definește caracterul nostru național și este un concept la fel de recunoscut și acceptat pentru finlandezi precum „visul american” pentru rezidenții din SUA.

Potrivit raportului, mediile de evaluare a vieții din acest an sunt „remarcabil de mari”, mediile globale din ultimii trei ani fiind similare cu cele dinainte de pandemie. Totuși, Afganistanul și Libanul sunt la sfârșitul listei. Potrivit raportului, evaluările medii ale vieții în ambele țări sunt de 1,8 și, respectiv, 2,4, pe o scară care variază de la 0 la 10.