• Rezerva Federală menține ratele dobânzilor în intervalul actual de 5,25% până la 5,5%.
  • Președintele FED, Jerome Powell, vede doar o scădere a ratelor în 2024.
  • Powell spune că datele recente despre locurile de muncă ar putea fi „puțin supraevaluate”.

FED menține dobânda cheie la pragul actual. Ratele se află în intervalul 5,25% și 5,5%. Se așteaptă la doar o scădere a ratelor în acest an. Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, spune că banca centrală nu are încă încrederea necesară pentru a reduce ratele, chiar dacă inflația a scăzut de la nivelul maxim. S-au înregistrat „progrese modeste suplimentare” în direcția obiectivului său de inflație de 2%, spune el.

Este politica FED prea restrictivă?

„Întrebarea dacă este suficient de restrictivă va fi una pe care o știm în timp”, a spus Powell. „Dar cred că din motivele despre care am vorbit la ultima conferință de presă și în alte locuri, cred că dovezile sunt destul de clare că politica este restrictivă și are, știți, efectele pe care le-am spera”.

Cum văd americanii economia?

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că există o economie în creștere și o piață a muncii puternică. În timp ce inflația a crescut, el a remarcat că ritmul creșterii prețurilor a scăzut „semnificativ”. Nu este clar de ce sentimentul americanilor obișnuiți este atât de dur asupra economiei: „Nu cred că nimeni nu are un răspuns definitiv cu privire la de ce oamenii nu sunt atât de fericiți de economie pe cât ar putea fi”, spune el.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Locurile de muncă din SUA pot fi ușor „supraestimate”

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că datele recente privind locurile de muncă puternice ar putea fi ușor „supraestimate”. Revizuirile de referință ar putea urma curând.

„… Există un argument că ar putea fi puțin exagerate, dar totuși, sunt puternice”, a spus Powell, referindu-se la rapoartele de salarizare din SUA. „Vedem o răcire treptată, o mișcare treptată către un echilibru mai bun.” Job-urile non-agricole au crescut cu 272.000 pentru luna mai, în creștere de la 165.000 în aprilie și cu mult înaintea estimării consensului Dow Jones pentru 190.000.