Elon Musk spune că nu merge la Davos pentru că este „plictisitor”. Organizatorii evenimentului susțin că nu l-au mai invitat din 2015

Forumul Economic Mondial are loc în fiecare an la Davos, Elveția, unde directori generali miliardari, lideri mondiali și alte figuri influente ale lumii se adună pentru a discuta o serie de probleme globale, de la schimbările climatice la criza costului vieții. Elon Musk, un critic vocal al conferinței, a declarat recent că a fost invitat la conferință, dar că a ales să ignore invitația, scrie Insider.

Musk ar fi scris pe Twitter luna trecută: „Am fost invitat la WEF, dar am refuzat”. Organizatorii WEF au însă o variantă diferită față de cea a lui Musk și spun că CEO-ul Twitter nu a mai fost invitat la eveniment de aproape un deceniu.

Într-o postare recentă miliardarul explica: „Motivul pentru care am refuzat invitația la Davos nu a fost prezența oamenilor de acolo despre care aș crede că sunt angajați în comploturi diabolice, ci pentru că sună plictisitor”.
Musk nu a precizat în niciunul dintre tweet-uri dacă se referea la conferința din 2023, dar data postărilor sugerează acest lucru, relatează Insider..

Purtătorul de cuvânt al WEF, Yann Zopf , a declarat marți pentru Associated Press că ultima oară când Musk nu a fost invitat a fost „nici anul acesta și nici recent, ci ​​în 2015”.