Economist de renume vorbește la Davos despre criptomonede: „O activitate criminală. Peste 99% din industria cripto este o înșelătorie”

Un economist renumit a tras un semnal de alarmă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, cu privire la înșelătoria din spatele industriei cripto. „Literalmente 99% din industria cripto este o înșelătorie”, a spus economistul de la Universitatea din New York, NourielRoubini, scrie Futurism.

În ultimele luni, Roubini a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la recesiunea globlă spunând că aceasta va fi „ profundă și prelungită ” și deși nu a menționat în mod explicit dacă prăbușirile repetate ale industriei cripto în 2022 au dus la previziunile sale sumbre, Roubini a declarat că dispariția uimitoare a platformei de criptomonede FTX , condusă de Sam Bankman-Fried , a fost departe de a fi șocantă.

Comentariul economistului despre industria cripto ar fi putut fi un avertisment util pentru elitele globale care au primit la Davos o selecție de panouri tematice blockchain, în ciuda problemelor cu care se confruntă industria, scrie Futurism  „O activitate criminală. O schemă Ponzi cu bule reale, care se prăbușește.”, a spus el în timpul apariției la Davos.

Roubini a vorbit și despre tipurile de oameni implicați în industrie: „Trebuie să stai departe de cripto, trebuie să stai absolut departe”, a spus el în timpul unui interviu cu Yahoo .„Cei mai mulți dintre acești oameni sunt efectiv în închisoare”, a continuat Roubini. „Literalmente, toți sunt escroci”.