Economia germană stagnează în al doilea trimestru din 2022

Sursă foto: Profimedia

Economia germană a stagnat în al doilea trimestru, potrivit datelor prezentate vineri, în condiţiile în care războiul, pandemia şi întreruperile de aprovizionare au adus cea mai mare economie europeană în pragul contracţiei, scrie Reuters.

Produsul intern brut a rămas neschimbat de la un trimestru la altul în termeni ajustaţi, a precizat biroul federal de statistică. Un sondaj realizat de Reuters în rândul economiştilor prevăzuse o creştere de 0,1%.

Cu toate acestea, economia s-a descurcat mai bine în primul trimestru decât s-a raportat iniţial, biroul revizuind în creştere creşterea din acel trimestru la 0,8% de la 0,2%.

Consumul gospodăriilor şi al guvernului, în special, a ajutat la susţinerea economiei în perioada aprilie-iunie, în timp ce balanţa comercială a frânat-o, potrivit biroului.

„Condiţiile-cadru dificile din economia mondială, inclusiv pandemia COVID-19, întreruperile din lanţurile de aprovizionare şi războiul din Ucraina, se reflectă în mod clar în evoluţia economică pe termen scurt”, a precizat biroul într-un comunicat.