Dubai ar putea avea mai mulți turiști decât Qatarul cu ocazia Cupei Mondiale 2022. Închirieri de superiaht, avioane private și alte atracții extravagante

Sursă foto: Profimedia

Qatar nu este singura țară care a înregistrat un boom masiv în turism datorită găzduirii Cupei Mondiale din 2022. Capitala comercială a Emiratelor Arabe Unite, Dubai, va găzdui aproximativ 1 milion de turiști pe parcursul turneului de fotbal, potrivit Consiliului Sportiv din Dubai.

„La doar o oră distanță de Qatar cu zborul, Dubai este o destinație familiară pentru călătorii” a declarat pentru CNBC Taufiq Rahim, cercetător la Mohammed bin Rashid School of Government. „Infrastructura sa turistică și cerințele simple de intrare fac din Dubai o bază convenabilă pentru fanii Cupei Mondiale”.

Veniturile Dubaiului nu vor proveni doar din sejururi la hotel și restaurante. Vizitatorii pot închiria superiaht-uri care costă zeci de mii de dolari pe noapte pentru a urmări meciurile în timp ce navighează prin Golful Persic. Proprietarii de avioane private și iahturi văd un boom al cererii din partea clienților care vin să urmărească Cupa Mondială din 2022, informează CNBC.

Xclusive Yachts, cea mai mare companie privată de iahturi din Emiratele Arabe Unite, oferă o experiență unică pe mare la prețul de 20.000 de dolari pe noapte pe un superiaht cu trei punți , dotat cu skydeck, bar la bord, skylounge, cinci cabine și preparate de lux.

„Ne așteptăm la o creștere de peste 300% a rezervărilor de iahturi în noiembrie și decembrie, în principal din cauza vizitatorilor pentru Cupa Mondială din Qatar, care caută și activități de agrement în Dubai”, a declarat directorul general Amit Patel, scrie CNBC.