- Purcari are venituri de 91,1 mil. lei în T1/2025, +12% an/an.
- Purcari are un profit net de 9 mil. lei în T1/2025, -17% an/an.
- Teraplast are o cifră de afaceri de 249 mil. lei în T1/2025, +41% an/an.
- Teraplast are un profit net consolidate de 1,2 mil. lei în T1/2025.
- Indicele BET scade cu 0,15% în ședința de luni.
- Astăzi, BET deschide pe plus și crește cu 1%.
- BET scade cu 0,56% în 2025.
- H2O, ATB, TLV și TEL publică mâine cifrele pentru T1/2025.
Date fresh la BVB.
Advertisment
Purcari înregistrează venituri de 91,1 milioane lei în T1/2025, o creștere de 12% față de perioada similară a anului trecut. Și un profit net de 9 mil. lei, -17% de la an la an.
Iar Teraplast are o cifră de afaceri de 249 mil. lei în T1/2025, în creştere cu 41%, şi un profit net consolidat de 1,2 mil. lei, faţă de o pierdere de 2,5 mil. lei în T1/2024.
Titlurile zilei
Indicele BET scade în ședința de ieri cu 0,15% și crește la debutul sesiunii de astăzi cu 1%.
BET are un declin de 0,56% în 2025.
Mâine, HIDROELECTRICA, ANTIBIOTICE IAȘI, TRANSELECTRICA și BANCA TRANSILVANIA publică cifrele pentru primul trimestru.
Ce spune Dragoș Mesaroș, director de tranzacţionare, Goldring?
„La Terraplast mă bucur că în sfârșit au reușit să treacă pe profit. Au avut 5 trimestre consecutive în care au avut pierderi. Au reușit de data asta în trimestru 1-2025 să aibă un profit de 1,2 milioane de lei față de 2,5 milioane de lei pierdere în trimestru 1 din 2024. Am văzut că a crescut și EBITDA destul de mult cu 76% față de anul trecut la aceeași perioadă, la 21 milioane de lei. Mi se pare că în sfârșit vedem și niște rezultate pozitive la Terraplast. Am văzut și o creștere pe cifra de afacere a vânzărilor la export de 38%. Este un lucru pozitiv. Să sperăm că de acum Terraplast va începe să crească.
Ținem cont că anul ăsta a avut o scădere de 7,6%, deci destul de mult. O scădere de 19%, una dintre cele mai mari scăderi din indicele BET. Ținem cont de capitalizarea care o are în momentul de față Terraplast de 844 de milioane. Compania încă mi se pare destul de scumpă, dar să sperăm că următoarele 2-3 trimestre vor îmbunătăți acest lucru prin profiturile pe care le vor genera compania. La Wine mă așteptam să aibă o cifră de afacere în creștere. Am văzut totuși un profit în scădere. Acolo profitul a fost de doar 9 milioane de lei. Și la ei s-a îmbunătățit puțin EBITDA, dar undeva la 23,9 milioane de lei.
Compania a avut o creștere destul de importantă pe piață din România de 26%. Ținem cont și de capitalizarea pe care o are în momentul de față Purcari de 541 de milioane de lei. Mi se pare că o societate ar putea să crească și să își îndeplinească bugetul de venituri și pentru el care ar fi pe creștere în 2025. Totuși și acțiunea asta are o scădere de 7,84% față de începutul anului. Deci ambele companii, și Teraplast care are o scădere de 19% și Wine, momentan au o scădere de 7,84%. Să sperăm că își vor îmbunătăți veniturile și profiturile în așa fel încât să se vadă asta și prețul acțiunii”, spune el.
Mâine ies la tablă companii precum HIDROELECTRICA, ANTIBIOTICE IAȘI, TRANSELECTRICA și BANCA TRANSILVANIA. Cum crezi că raportează și care prezintă o oportunitate la prețurile actuale?
„Dacă ne uităm strict la ce s-a întâmplat anul ăsta, avem mini-celebet cu un mic minus, undeva la 0,504-0,56, depinde cum ne uităm la piață. Banca Transilvania a avut o evoluție pozitivă după care a scăzut, volatilitatea din piață se simte și la noi. În momentul de față, Banca Transilvania este puțin pe revenire în ultimele trei zile, dar totuși are o creștere de doar 0,6% față de începutul anului. Ei au avut rezultate foarte bune anul trecut, în 2024, când profitul a fost în creștere cu peste 40%.
Mă aștept ca și în primul trimestru din 2025, Banca Transilvania, care e și cel mai lichid emitent de pe bursă, să vină cu rezultate în creștere. La, nu știu, care ați mai întrebat? Antibiotice. Antibiotice, rezultatele mă aștept să fie și acolo mai bune față de anul trecut. În schimb, acțiunea nu a avut o evoluție pozitivă anul ăsta, scăderea este de 28,91%, deci una dintre cele mai mari scăderi din indicele BET. Transelectrica. Transelectrica, în schimb, este compania care a avut dintre cele mai mari creșteri anul ăsta pe piața de capital din România, unde are o creștere de 17,5%.
Și la Hidroelectrica, Hidroelectrica mi se pare că merge așa într-un range undeva între 117 și 125. Dividendele sunt foarte bune la Hidroelectrica, au un randament undeva de peste 7%. Rezultatele la Hidroelectrica mă aștept să fie puțin în scădere față de anul trecut, dar vom vedea mâine exact ce se întâmplă. Deci dintre companiile care urmează să anunțe rezultatele, mâine mă aștept ca Banca Transilvania, Transelectrica, Antibiotice, să raporteze mai bine, și Hidroelectrica să aibă o scădere a profitului față de anul trecut la aceeași perioadă”, continuă el.
Apar şi oportunităţile, dincolo de incertitudinile politice? Care sunt ele, ce companii navighează bine chiar și în ape tulburi?
„Dacă stăm și ne uităm strict la ce s-a întâmplat anul ăsta în piață, am văzut că companii gen Transgaz, companii de utilități, Transelectrica, au avut evoluții foarte bune și cu randamente de peste 10% anul ăsta. Digi este una dintre companiile care în momentul de față și ea se menține destul de bine și dacă ne uităm și la evoluția Euro-Leu, asta înseamnă că abonamentele vor crește și vom plăti mai mult. Ei vor avea cu ocazia asta o creștere a cifrei de afaceri și a veniturilor și a profiturilor în același timp, o creștere destul de mare pe piețele din Spania, Portugalia și Belgia. Mă aștept ca și Aquila să aibă rezultate bune. Am văzut că la venituri au crescut destul de mult în primul trimestru, însă profiturile au scăzut un picuț. Deci sunt și companii care în momentele de criză poate să performeze destul de bine”, spune el.