Dolarul scade la minimul ultimelor a 9 luni faţă de euro, după venirea datelor privind inflaţia din SUA.

Dolarul american a coborât joi la minimul ultimelor aproape 9 luni în raport cu euro, după ce datele privind inflaţia din SUA au indicat că preţurile se află pe o tendinţă de scădere susţinută, ceea ce a sporit speranţele că Rezerva Federală va fi mai puţin agresivă cu majorările de dobândă.

Presiunile asupra preţurilor se diminuează pe măsură ce cel mai rapid ciclu de înăsprire a politicii monetare a băncii centrale americane din anii 1980 încoace atenuează cererea, iar blocajele din lanţurile de aprovizionare se atenuează.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

Dolarul a ajuns la 1,0845 dolari faţă de euro, cel mai slab nivel faţă de moneda comună din 25 aprilie, în urma raportului.

Euro continuă să găsească sprijin în mesajele oficialilor Băncii Centrale Europene, patru dintre aceştia solicitând creşteri suplimentare ale ratelor.

Dolarul a scăzut cu 0,34% faţă de euro, la 1,0796 dolari la ora 9:15 a.m. EST (1415 GMT) şi cu 0,3% faţă de lira sterlină, la 1,2187 dolari.

Indicele dolarului american a scăzut ultima dată cu 0,407%, la 102,7, cel mai redus nivel din 9 iunie.

Dolarul a atins un minim al ultimelor 6-1/2 luni faţă de yenul japonez, care fusese stimulat de un raport Yomiuri potrivit căruia Banca Japoniei (BOJ) va revizui efectele secundare ale relaxării monetare în şedinţa de politică monetară de săptămâna viitoare şi ar putea lua măsuri suplimentare pentru a corecta distorsiunile din curba randamentelor.

Yuanul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, la 6,747 pentru un dolar, pe fondul optimismului că economia chineză este pe drumul spre redresare.

În acelaşi timp, bitcoin a crescut pentru a cincea zi consecutiv, atingând cel mai ridicat nivel din ultima lună, la 18.159 de dolari.