Creditele ipotecare pe o perioadă de 50 de ani ar putea pune capăt crizei imobiliare

 Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece din generaţie în generaţie, pentru a pune capăt crizei imobiliare, potrivit Sky News.

Proprietarii de locuinţe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinţilor, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii.

Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuinţă fără a se aştepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieţii.

În schimb, proprietatea şi datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.

Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranţă” ipotecile între generaţii.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piaţa imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.

Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât şi-ar putea permite altfel.