Credit Suisse a anunţat joi că va împrumuta până la 54 de miliarde de dolari de la banca centrală elveţiană pentru a consolida lichiditatea şi încrederea investitorilor, după ce prăbuşirea acţiunilor a intensificat temerile privind o criză bancară globală, transmite Reuters.

În declaraţia sa de joi dimineaţă, Credit Suisse a precizat că îşi va exercita opţiunea de a împrumuta de la banca centrală până la 50 de miliarde de franci elveţieni (54 de miliarde de dolari).

Acest lucru a urmat asigurărilor date miercuri de autorităţile elveţiene că Credit Suisse îndeplineşte „cerinţele de capital şi de lichiditate impuse băncilor” şi că ar putea accesa lichiditatea băncii centrale în caz de nevoie.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Acţiunile asiatice au urmat joi căderea de pe Wall Street, iar investitorii au cumpărat aur, obligaţiuni şi dolar. Deşi anunţul băncii a ajutat la reducerea unor pierderi, schimburile comerciale au fost volatile.

Banca Naţională a Elveţiei a anunţat miercuri că Credit Suisse este în prezent bine capitalizată şi că banca centrală va furniza lichidităţi suplimentare dacă va fi necesar, în timp ce autorităţile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului au încercat să calmeze temerile privind extinderea crizei.