Cine gestionează cele 29 mld. de euro din PNRR care sunt deja în Trezorerie

Există ordine în haos? Cine gestionează cele 29 de mld. de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, care a început cu emoții și continuă în beznă.

Nu știm mai nimic despre departamentul care conduce programul. Doar că există, are un director – Ancuța Condurache, și o adresă de mail la care, dacă soliciți informații suplimentare, ai de așteptat. Acum două săptămâni au cerut colegii de la ZF lămuriri, dar răspunsurile sunt încă “în lucru”. Răspunsuri la întrebări simple, care nu necesită reacții elaborate.

Cine este responsabil în România de implementarea PNRR, cum sunt repartizate sarcinile, care este stadiul implementării, câţi bani au fost cheltuiţi. Tăcere. Ce face departamentul care gestionează PNRR? Care sunt responsabilităţile? Cine îşi asumă succesul sau eşecul implementării PNRR, se întreabă Răzvan Botea, jurnalist ZF.

„Eu cred că ei realizează, totuși, că acest PNRR este poate chiar printre ultimele trenuri pentru dezvoltarea României, dacă nu chiar ultimul. Chiar astăzi urmăream o conferință la care a fost și Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și a punctat de două, trei ori că este, într-adevăr, o șansă istorică.

Acum, de la a realiza că este o șansă istorică și până la a se pune efectiv în practică, nu știm ce va fi.”, a povestit Răzvan Botea, jurnalist la Ziarul Financiar.