• Călin Georgescu e pe primul loc în turul 1 al alegerilor prezidențiale.
  • Georgescu și Lasconi ajung în turul doi al alegerilor prezidențiale.
  • Georgescu susține hrana curată, sustenabilitatea și suveranitatea.

Cine e Călin Georgescu, pe locul 1 în cursa prezidențială, cel care l-a scos din nori pe Marcel Ciolacu? E promotorul suveranității, energiilor, pământului și naturii.

Așa cum spune și programul Hrană, apă, energie, prin care militează pentru capitalizarea micului producător și susținerea pieței locale, întărirea clasei de mijloc producția de hrană curată, integrală, producția de energie ieftină, abundentă și neconvențională, dar și pentru întărirea statului și resuveranizarea persoanei.

Acest program și TikTok-ul l-au făcut favoritul în cursa pentru locul de la Cotroceni.

Titlurile zilei

ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA
BNR PERSEVEREAZĂ ÎN PRUDENȚĂ

În afară de asta, e fost consilier la Ministerul Mediului, reprezentant pentru România al Comitetului Național al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, Director Executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă, Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, Director Executiv al Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, Membru al Comitetului Executiv al Clubului de la Roma Internațional, iar în prezent Lector la Facultatea de Știinte a Universității din Pitești.

Ce spune Marius Luican, CEO, Reveal Marketing Research, pentru Aleph Business:

Nu cred că e omul potrivit (Călin Georgescu), la locul potrivit dacă mă întrebați pe mine. (…) Înainte de a deține propria companie, am lucrat 10 ani de zile pentru reprezentanța ONU la București și am prins o perioadă de câțiva ani de zile în care mi-a fost coleg de serviciu.

Problema principală de la care pleacă economia românească astăzi și realitățile obiective țin de deficitul financiar. S-a ajuns la deficit printr-un stat energofag, care consumă prea mult și pentru a-l susține ne-am îndatorat continuu. În momentul ăsta, ratingul nostru de țară, cum știm cu toții, este foarte defavorabil, mai are un singur nivel și vom ajunge sub monitorizarea FMI. (…)  În 2015, investițiile erau tot 6% din PIB și la momentul respectiv deficitul era 1,5. Eram după perioada de crize când bugetul fusese foarte degrevat de cheltuieli prin niște măsuri extreme. Ne întoarcem la același scenariu astăzi, și e posibil să avem o perioadă de destabilizare și de rating defavorabil doar prin faptul că avem un candidat extremist în turul doi al alegerilor.”

Marius Luican: Situația din turul 2 reflectă o realitate asumată

„Această noțiune antisistem are în primul rând legătură cu politicul, dar mai are legătură și cu media. Pentru că la un moment dat, oamenii după ce au privit unele canale de media în care au fost mințiți o data, de două ori, de trei ori, le-au etichetat și au spus tot ce se întâmplă acolo nu e în regulă, noi ne retragem undeva underground și așa a apărut această conversație cu TikTok-ul. Vinovate sunt autoritățile statului, interacțiunea cu ele a făcut pe mulți dintre români să le deteste și să-și dorească astfel de soluții extreme. Este o situație pe care trebuie să ne-o asumăm. Am ajuns deja într-o poziție a unei realități. Chiar dacă Călin Georgescu nu ajunge președinte, eu zic că el are prima șansă dacă ne uităm din perspectivă electorală, la felul în care s-au distribuit voturile. (..) Poate doar forța electoratului românesc și capacitatea de a aduce mai multe voturi în turul 2 să rezolve această situație, care deja este o situație dificilă în care răul a fost deja făcut. Faptul că avem un astfel de candidat în turul 2 deja este o situație pe care România va trebui să și-o asume.”, adaugă Luican.