Încă de la lansarea instrumentului de inteligență artificială ChatGPT de la OpenAI în noiembrie, utilizatorii nu au ezitat să ceară chatbot-ului conversațional sfaturi imobiliare , sfaturi despre începerea unei afaceri și despre îmbogățire în general. Reacțiile liderilor de afaceri ai lumii în fața popularității de care se bucură instrumentele AI precum ChatGPT au fost mixte, unii văzând oportunități acolo unde alții analizau riscurile noilor tehnologii.

Inteligența artificială va fi cel mai măreț lucru din acest deceniu”, a spus Bill Gates într-un podcast, menționând că este „încântat” de ChatGPT și că consideră că chatbot-ul este „fantastic”, având în vedere potențialul său de a preda matematică și de a oferi sfaturi medicale persoanelor cu acces limitat la resurse medicale, relatează Forbes. 

CEO-ul Amazon, Andy Jassy, ​​a spus într-un interviu acordat Finacial Times că este încântat să vadă „ce este posibil cu inteligența artificială generativă” pe fondul apariției instrumentelor precum ChatGPT.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Sundar Pichai le-a spus investitorilor Alphabet că AI „este cea mai complexă tehnologie” pe care compania sa o dezvoltă, în timp ce CEO-ul Microsoft Satya Nadella a spus că oamenii ar trebui să fie foarte atenți la inteligența artificială ca să nu le scape de sub control, scrie Insider.

Elon Musk a declarat la o conferință recentă că AI reprezintă „unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizației”, a raportat CNBC. Întrebat despre ChatGPT în particular, Musk a spus că instrumentul este „atât pozitiv, cât și negativ”, și că ne aduce o „promisiune mare” în viitor, chiar dacă vine cu „pericol mare”. Răspunsurile sale impresionante și confuze ilustrează „cât de avansată a devenit AI”, după cum a spus chiar el. 

Fostul director al Meta, John Carmack, a spus că inteligența artificială ar putea fi capabilă să acționeze și să gândească ca oamenii în doar un deceniu, potrivit unui interviu Dallas Innovates .

În timp ce riscurile pe care le prezintă inteligența artificială rămân neclare, aceasta evoluează pe zi ce trece generând atât optimism cât și teamă în rândul criticilor. Rămâne de văzut dacă viziunea lui Bill Gates cu privire la ajutorul pe care instrumentele AI îl vor oferi umanității rămâne valabilă, sau dacă riscurile vor fi prea mari pentru ca aceste instrumente să clădească un viitor mai bun pentru noi.