Site-ul InterNations și-a lansat clasamentul anual al celor mai bune și cele mai proaste orașe pentru expați. Mai mult de jumătate din cele mai proaste 10 orașe pentru expatriați din lume se află în Europa.

Johannesburgul din Africa de Sud a fost votat ca fiind cel mai prost oraș pentru expatriați, iar Valencia, un oraș-port din Spania, a fost votat cel mai bun oraș pentru traiul expatilor, arată clasamentul. Sondajul a fost realizat pentru prima dată în 2014. Anul acesta, sondajul InterNations a clasificat 52 de destinații din întreaga lume, care au fost evaluate în ceea ce privește calitatea vieții, ușurința de a se instala, munca în străinătate, finanțele personale și alte elementele esențiale ale expaților.

Roma, capitala Italiei, este unul dintre cele două orașe italiene care se află pe lista celor mai prost cotate locații de InterNations. Potrivit sondajului InterNations, 73% dintre subiecți au spus că este dificil să relaționeze cu autoritățile locale, iar 50% dintre cei chestionați au caracterizat negativ serviciile administrative și guvernamentale.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Potrivit sondajului InterNations, mai mult de 50% dintre expatriați s-au declarat nemulțumiți de calitatea aerului din orașul Milano, iar 66% dintre respondenți au spus că le este greu să facă față birocrației locale.

Hamburg, un oraș din nordul Germaniei, este un alt oraș european care se află pe lista celor mai prost cotate orașe datorită faptului că expaților le este greu să se adapteze locului.

Aproximativ 81% dintre participanții la sondaj au spus că le este greu să-și facă prieteni noi și majoritatea au declarat că este pur și simplu prea scump să locuiești în capitala Franței: aproximativ 62% au spus că costul vieții este prea mare. 23% dintre aceștia au spus că nu se simt în siguranță în Paris.

InterNations a spus că expații intervievați au luat în calcul și accesibilitatea transportului public cât și cât de în siguranță s-au simțit în orașele respective.