Care sunt cele 6 mari orașe ale lumii în care poți trăi cu mai puțin de 1.000 de dolari pe lună?

Creșterea inflației obligă mulți oameni să caute modalități de a-și reduce cheltuielile, iar unii ar putea lua în considerare chiar mutarea în orașe mai ieftine ale lumii.
Folosind date de pe Numbeo, un site de comparație al costului vieții în marile orașe ale lumii, Insider a realizat o listă cu șase orașe în care poți locui cu 1.000 de dolari sau mai puțin pe lună.

Numbeo furnizează costurile de locuit lunare estimate, fără chirie, pentru o singură persoană în fiecare oraș și calculează, de asemenea, două prețuri pentru apartamente cu un dormitor, unul pentru cele din centrul orașului și unul pentru cele de la periferie. Raportul include, de asemenea, un indice separat care măsoară calitatea vieții, bazat pe o formulă care ia în considerare o serie de alți indici precum puterea de cumpărare, costul vieții, poluarea, asistența medicală, siguranța, clima sau timpul petrecut în trafic, precizează Insider.


1.)Buenos Aires, Argentina
Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă numeroase delicii culturale, fiind, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă. Prețul unui apartament în centrul orașului, împreună cu cheltuielile de zi cu zi ajung la aproximativ 730 de dolari pe lună, scrie Insider.


2.)Santiago, Chile
Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost de viață relativ ieftin, motiv pentru care aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală.
Conform Numbeo, în Santiago, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru un apartament în apropierea centrului și pentru acoperierea costurilor de trai.


3.)Sofia, Bulgaria
Bulgaria este bine cunoscută ca destinație de petrecere, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase ce ilustrează o istorie extinsă. Indicele Numbeo arată că în capitala Bulgariei calitatea vieții este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin în Sofia, 1.000 de dolari pe lună fiind suficienți pentru cazarea și cheltuielile de trai.


4.)Bursa, Turcia
Bursa este al patrulea oraș ca mărime al Turciei și este adesea numit „Bursa verde”, pentru numeroasele sale parcuri și grădini. Un apartament în apropierea centrului orașului și cheltuielile de trai ar ajunge la aproximativ 650 de dolari pe lună.


5.)Monterrey, Mexic
Acest oraș frumos cu puțin peste 1 milion de locuitori bate Paris și Milano în indicele de calitate a vieții al Numbeo.
Un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului și cheltuielile de trai ar costa aproximativ 900 de dolari pe lună. Dacă ți-ai dori un apartament în centru, te-ar costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, incluzând costurile de trai.


6.)Cape Town, Africa de Sud
Cu apele albastre strălucitoare și vremea minunată, orașul Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos. Aici, puteți obține un apartament cu un dormitor în afara centrului și cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, a spus Numbeo. Pentru cei care doresc să fie în centrul orașului, este nevoie de aproximativ 1.250 de dolari pe lună pentru chirie și costuri de trai.