• Cu 1% se deprecia BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 18 august.
  • Ieri, BET a scăzut cu 1,15% pe fondul înrăutăţirii perspectivelor economice la nivel global.
  • Cele mai mari scăderi erau înregistrate de Banca Transilvania (-2,5%), BRD SocGen (-1,2%) OMV Petrom (-1%), Romgaz (0,9%), Hidroelectrica (-0,7%) şi Purcari (-0,5%).

Cu 1% se deprecia BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 18 august, conform BVB. Toţi indicii pieţei locale erau pe minus, de la 0,22% pe BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea, la 1,1% pe ROTX, indice creat de BVB în colaborare cu Bursa de la Viena.

Din indicele principal, cele mai mari scăderi erau înregistrate de Banca Transilvania (-2,5%), BRD SocGen (-1,2%) OMV Petrom (-1%), Romgaz (0,9%), Hidroelectrica (-0,7%) şi Purcari (-0,5%). Declinul indicelui vine după trei şedinţe consecutive pe minus.

Ieri, BET a scăzut cu 1,15% pe fondul înrăutăţirii perspectivelor economice la nivel global, atât din Statele Unite, cât şi dinspre Republica Populară Chineză, cele mai mari două economii din lume.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Gigantul imobiliar chinez Evergrande a demarat ieri procedurile de faliment în New York, subliniind astfel nevoia autorităţilor de la Beijing de susţinere a sectorului de real estate.  Al doilea mare dezvoltator imobiliar din China a cerut protecţie împotriva creditorilor în temeiul capitolului 15 din Codul falimentului din SUA unui tribunal din Manhattan, o modalitate prin care companiile străine care se află în proces de restructurare pot fi protejate de creditorii din SUA.