Bogații lumii vor să descopere elixirul tinereții și finanțează puternic companiile farmaceutice. Jeff Bezos, Larry Page, Sergey Brin, printre aceștia

Sursă foto: Hepta

Un studiu recent arată că doar 35% dintre oamenii „obișnuiți” vor să atingă 100 de ani, în timp ce superbogații finanțează cercetările anti-îmbătrânire derulate de marile companii farmaceutice în speranța că vor găsi elixirul tinereții veșnice.

Diferența dintre oamenii obișnuiți și cei bogați atunci când vine vorba de longevitate stă în stilul de viață. Una e să îmbătrânești cu gândul la catrastofele climatice sau la rezervele de hrană și apă care se epuizează și alta e să îmbătrânești pe insula ta privată, cu climă controlată, departe de amenințările globale, scrie The Guardian. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care cei bogați trăiesc cu aproape 10 ani în plus fără probleme de sănătate față de cei săraci.

Orgoliul miliardarilor lumii pentru a rămâne veșnic tineri îi determină pe aceștia să finanțeze startup-urile din sectorul privat pentru a umple golurile în știința longevității. Se pare că Jeff Bezos, Larry Page, Sergey Brin și mulți alții finanțează cercetarea anti-îmbătrânire derulată de marile farmaceutice, scrie The Guardian.

Un medicament generic pentru diabet, metformina, ar avea potențialul de a încetini îmbătrânirea (cercetătorii speră să asigure finanțare pentru un studiu la scară largă). O „dietă de longevitate” ar putea distruge îmbătrânirea celulară, pe bază de proteine „derivate pesco-vegetariane” și grăsimile „în mare parte din surse de origine vegetală”, informează Guardian. 

Toate aceste cercetări sunt însă în stadii incipiente ceea ce înseamnă că au nevoie de finanțări uriașe. Aici intervin bogații care sunt dispuși să finanțeze acest sector mult prea costisitor pentru mediul academic sau guvern. Să sperăm că odată descoperit, elixirul tinereții va ajunge și la oamenii obișnuiți.