Bill Gates spune că ascensiunea Chinei este „o victorie uriașă pentru lume”

Sursă foto: Profimedia

Cofondatorul Microsoft Bill Gates este de părere că ascensiunea Chinei la o economie de lider mondial în ultimele decenii a fost „un câștig uriaș pentru lume”, după cum a declarat recent la un forum din Australia. Totuși, miliardarul spune că mentalitatea celor două mari puteri ale lumii, SUA-China, face ca relația dintre ele să aducă pierderi, scrie Forbes.

„Cred că mentalitatea actuală a SUA față de China, și care este reciprocă, este un fel de mentalitate pierde-pierde”, a spus Gates.

„Dacă îi întrebați pe politicienii americani dacă ar prefera ca economia chineză să se micșoreze cu 20% sau să crească cu 20% ce vor spune? Mi-e teamă că vor prefera ca China să piardă”, a explicat Gates. Miliardarul spune că oamenii „ar dori pierderea fără a înțelege că pentru economia globală, pentru inventarea medicamentelor vindecătoare de cancer și pentru găsirea unei soluții la schimbările climatice, contăm cu toții împreună. Suntem oameni. Inovăm împreună și trebuie să schimbăm împreună economia industrială modernă într-un mod destul de dramatic.”, a declarat el.

„Tind să văd ascensiunea Chinei ca pe o victorie uriașă pentru lume”, a spus Gates.