Big Tech e cu Israel. Zuckerberg: Atacurile Hamas sunt diabolice

  • Companiile Big Tech din SUA își afirmă susținerea pentru Israel.
  • Mark Zuckerberg spune că atacurile Hamas sunt “diabolice”.
  • Apple, Google sau Amazon transmit mesaje israelienilor afectați.

Nu doar sfera politică ia atitudine în fața atacurilor Hamas în Israel. Companiile Big Tech din SUA transmit mesaje de susținere pentru familiile celor afectați. După Elon Musk, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, sau Sundar Pichai, șeful de la Google, ies cu declarații, potrivit Jerusalem Post.

“Nu există justificare pentru astfel de atacuri împotriva unor oameni nevinovați. Principala mea preocupare este siguranța angajaților noștri și a familiilor lor din Israel și din regiune”, scrie Mark Zuckerberg pe Instagram.

Google are 2.000 de angajați în Israel

Într-un mesaj adresat angajaților Google, CEO-ul Sundar Pichai își exprimă îngrijorarea în legătură cu atacurile asupra civililor din Israel și conflictul generat de Hamas.

“Prioritar este să asigurăm siguranța și bunăstarea fiecărui angajat Google din regiunea afectată. În afară de angajații din zonă, am identificat alți câțiva care se află în regiune”, spune Pichai.

Google are două birouri în Israel, cu peste 2.000 de angajați.

“Sperăm să revină pacea”

Apple și Amazon iau poziție. Se alătură marilor companii care își exprimă sprijinul.

Tim Cook, CEO, Apple: “Sunt profund îndurerat de atacurile devastatoare din Israel. Sunt alături de victime, de familiile care i-au pierdut pe cei dragi și de toți cei care suferă din cauza violenței Hamas”.

Andy Jassy, CEO, Amazon: “Atacurile asupra cetățenilor israelieni sunt greu de privit. Suntem în contact cu angajații din regiune, ne asigurăm că oferim ajutor. Echipele noastre umanitare de la fața locului lucrează fără încetare. Sperăm să revină pacea”.