Uniunea Eeuropeană îl avertizează pe Elon Musk că dacă este prea permisiv în ceea ce priveşte moderarea Twitter, platforma ar putea fi interzisă în Europa. „Fie că este vorba de maşini sau de social media, orice companie care operează în Europa trebuie să respecte regulile”, i s-a transmis lui Musk.

Unul dintre cei mai importanţi legiuitori ai Uniunii Europene i-a transmis un avertisment lui Elon Musk în legătură cu preluarea Twitter, potrivit Business Insider.

Miliardarul a declarat public că interesul său de a cumpăra platforma de socializare îşi are rădăcinile în ideea sa de „libertate de exprimare”. Musk s-a descris anterior ca fiind un „absolutist al libertăţii de exprimare”, iar comentariile sale au făcut ca personalul Twitter şi alte persoane să se întrebe dacă acesta va relaxa regulile platformei cu privire la conţinutul permis, scrie Business Insider.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, l-a avertizat pe Musk să nu devină prea tolerant în ceea ce priveşte moderarea conţinutului, în comentariile făcute pentru Financial Times.

„Îi primim pe toţi. Suntem deschişi, dar în condiţiile noastre. Cel puţin ştim ce să îi spunem: „Elon, există reguli”. Eşti binevenit, dar acestea sunt regulile noastre. Nu sunt regulile voastre cele care se vor aplica aici’”, a declarat Breton pentru The Financial Times.

Breton a avut un rol extrem de important în ceea ce priveşte Legea privind serviciile digitale, un nou pachet legislativ al UE care a fost adoptat sâmbătă aducând legi mai stricte privind modul în care giganţii din domeniul tehnologiei moderează conţinutul pe platformele lor.

El a spus că boardul Twitter va trebui să respecte legile europene în ceea ce priveşte aspecte precum moderarea, transparenţa şi discursul instigator la ură.

Breton a spus că, dacă Twitter nu se conformează, UE ar putea amenda compania cu 6% din veniturile sale anuale sau chiar să-i interzică în totalitate să opereze în Europa.

Pe lângă stipularea modului în care companiile controlează conţinutul ilegal şi ofensator, DSA conţine o legislaţie care va obliga companiile de tehnologie să îşi deschidă algoritmii pentru supraveghere.

Musk a scris pe Twitter, cu o lună înainte de achiziţionarea companiei, că algoritmul Twitter „trebuie să fie open source”, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie disponibil public pentru a fi examinat.

Breton şi-a reiterat avertismentul către Musk într-un tweet. „Fie că este vorba de maşini sau de social media, orice companie care operează în Europa trebuie să respecte regulile noastre – indiferent de acţionariatul lor”, a spus el.

„Domnul Musk ştie bine acest lucru. El este familiarizat cu normele europene privind automobilele şi se va adapta rapid la Legea serviciilor digitale”, a adăugat el.

Elon Musk a ajuns la un acord de cumpărare a reţelei de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, notează Business Insider.