Asia și-a redeschis porțile către turiști. Thailanda și Coreea de Sud, în topul destinațiilor preferate de români

După o pauză de 2 ani, provocată de pandemie, Asia şi-a redeschis porţile către turişti. Cele mai solicitate destinaţii de vacanţă de către români sunt Thailanda, Indonezia, Vietnam, Coreea de Sud.

Potrivit consultanţilor DAL Travel, cele mai căutate destinaţii din Extremul Orient sunt, în acest an, Thailanda, Malaezia, Singapore, Indonezia – Bali, Sri Lanka, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia şi India.

În 2019, pe majoritatea destinaţiilor din Extremul Orient, au fost înregistrate creşteri ale numărului turiştilor români cuprinse între 25 şi 50% în funcţie de ţară, comparativ cu 2018, însă în anul pandemic 2020 ţările Asiei de Sud Est şi Australia au adoptat printre cele mai mari restricţii, închizându-se practic pentru turism.

„O dată cu redeschiderea turismului în ţările Extremului Orient şi în Australia, am început să primim numeroase cereri pentru circuite dar şi pentru sejururi individuale în aceste zone. Faţă de anul precedent, pentru aceste destinaţii, creşterile de tarife sunt cuprinse între 20 şi 25%. Este posibil ca anul viitor numărul de turişti să ajungă şi pentru aceste destinaţii la nivelul anului 2019. Încă de anul trecut, de când turiştii români au început să circule din nou, o dată cu ridicarea parţială a restricţiilor, aceştia şi-au manifestat interesul şi pentru aceste destinaţii asiatice, <vânând> momentul când aceste ţări se vor redeschide, deoarece ştim cu toţii că în cei doi ani de pandemie, ţările Extremului Orient au avut cele mai multe restricţii şi pe cea mai lungă perioadă de timp”, a declarat Daniela Nedelcu, director general al agenţiei.

Cu toate acestea, unele dintre ţările Extremului Orient, precum Thailanda, solicită încă la intrarea în ţară, pentru evitarea carantinării de 5 zile, adeverinţă de vaccinare sau un test PCR.

Topul circuitelor din Extremul Orient şi Australia este condus de Vietnam şi Coreea de Sud, urmate de Indonezia, India de Sud – Sri Lanka, Mongolia, Australia – Noua Zeelandă – Tasmania şi de circuitul devenit clasic: Thailanda – Malaezia – Singapore.

Cele mai accesibile pachete turistice sunt pentru Indonezia – Bali de la 1950 euro, iar la polul opus Australia – Noua Zeelandă – Tasmania de la 7340 euro.