Un instrument de inteligență artificială a reușit să promoveze un examen la drept și economie

Un instrument de inteligență artificială numit Claude a reușit să treacă cu succes un examen de drept și economie la Universitatea George Mason, anunță Futurism. Reușita AI nu face decât să confirme temerile cu privire la consecințele evoluției rapide a acestor instrumente.

Profesorul de economie Alex Tabarrok  a constatat că „Claude este un concurent serios pentru GPT-3 și este chiar mai bun”, deoarece a fost capabil să genereze un „răspuns credibil” care este „mai corect decât multe răspunsuri umane”, relatează Futurism.

Cercetătorii de la Anthropic au început să îl testeze pe Claude la sfârșitul anului trecut, iar în prezent, compania limitează accesul public la AI și îl testează doar printr-o versiune beta închisă.

„Adesea, modelele lingvistice antrenate să fie „inofensive” au tendința de a deveni inutile în fața întrebărilor contradictorii”, a scris compania într-un tweet în decembrie . „AI constituțional le permite să răspundă la întrebări folosind un set simplu de principii ca ghid.”

Dezvoltatorul de aplicații Enterprise AI Scale a testat atât Claude, cât și ChatGPT în egală măsură și a constatat că „în general, Claude este un concurent serios pentru ChatGPT, cu îmbunătățiri în multe domenii și din multe puncte de vedere”.