O nouă reducere a preţului gazelor ar putea fi aplicată în viitorul apropriat pentru americanii lipsiţi de numerar, deoarece guvernul continuă să utilizeze petrol din stocurile sale, scrie Insider

Marţi, administraţia Biden a anunţat că va elibera şi mai mult ţiţei din Rezerva strategică de petrol (SPR) – şi va depune eforturi pentru a reumple stocurile SPR. Casa Albă ar face acest lucru prin stabilirea unei garanţii federale pentru a cumpăra petrol de la unii foratori la preţuri prestabilite pentru a ajuta la reaprovizionarea SPR.

Potrivit comunicatului de la Casa Albă, peste 125 de milioane de barili de ţiţei au fost deja vânduţi de când guvernul şi-a început prima lansare în martie, iar rezerva este programată să elibereze aproximativ 180 de milioane de barili până în toamnă.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Un raport al Departamentului de Trezorerie estimează că eliberarea ţiţeiului din rezerve a adus preţurile la benzină în scădere cu aproximativ 17 până la 42 de cenţi pe galon faţă de nivelul la care ar fi fost în prezent fără acţiunea federală.

Preţurile gazelor au început să crească la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, când războiul din Ucraina l-a determinat pe Biden să interzică importurile de petrol şi gaze din Rusia.

„Preţurile gazelor au scăzut în medie cu 69 de cenţi pe galon în ultimele 42 de zile. Sunt şase săptămâni consecutive de scăderi – şi cea mai rapidă scădere din ultimul deceniu!”, a declarat pe Twitter Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Patrick De Haan, şeful analizei petrolului la GasBuddy, a scris pe Twitter că 11 state înregistrează preţuri medii sub 4 dolari. Cu toate acestea, el este sceptic că eliberarea ţiţeiului din rezerve este „catalizatorul cheie” care va duce la scăderea preţurilor.

„Cea mai mare parte a scăderii se datorează potenţialului încetinirii economice (creşterea ratelor dobânzilor) şi îmbunătăţirii limitate a stocurilor de produse rafinate, precum şi scăderii cererii”, a scris De Haan pe Twitter.