• Bursă: Erste, acţionarul majoritar al BCR, a raportat un profit net de 820 mil. euro în T3/2023.
  • La nivelul primelor nouă luni profitul a fost de 2,3 mld. euro, plus 40%.
  • Cadrul economic general s-a deteriorat semnificativ în cursul anului.

Grupul austriac Erste, acţionarul majoritar al BCR, şi ale cărei acţiuni se tranzacţionează şi la Bursa de Valori Bucureşti, a raportat pentru al treilea trimestru din 2023 un profit net de 820 milioane de euro, în creştere cu 60% faţă de rezultatul net de 510 mil. euro din aceeaşi perioadă a anului precedent. Veniturile nete din dobânzi au fost de 1,86 mld. euro, faţă de 1,55 mld. euro. Erste are active de 337 mld. euro şi o capitalizare bursieră de 14 mld. euro.

La nivelul primelor nouă luni din 2023 profitul net al grupului a fost de 2,3 mld. euro, în creştere cu 40%, în timp ce veniturile nete din dobânzi s-au majorat de la 4,4 mld. euro la 5,4 mld. euro.

“Cadrul economic general s-a deteriorat semnificativ în cursul anului. Cu toate acestea, am reuşit să ne creştem volumul de credite în ultimele nouă luni. Calitatea portofoliului nostru de credite rămâne excelentă, iar proporţia de credite neperformante este la un nivel scăzut din punct de vedere istoric, de aproximativ două procente pe pieţele noastre. Capitalizarea noastră solidă, performanţa bună în materie de risc şi disciplina continuă în materie de costuri ne asigură că vom face faţă cu succes provocărilor şi vom folosi oportunităţile care ne stau în faţă”, spune Willi Cernko, CEO al Erste Group.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU