• În 2022, România va avea circa 24 mil. tone de cereale, scrie ZF
  • Anul trecut, țara noastră a avut 34 milioane de tone de cereale
  • În 2022, PIB va atinge 280 de miliarde de euro

2022 se prognozează a fi cel mai bun an economic din istoria României: PIB-ul va atinge 280 de miliarde de euro. De şapte ori mai mult ca în urmă cu 20 de ani, şi cu 150% mai mare faţă de momentul intrării în Uniunea Europeană.

Dar companiile româneşti încep să ridice vocea: Dacă avem cel mai bun an economic din istorie, de ce dobânzile sunt aşa mari, de ce cresc taxele şi impozitele? Aceleaşi întrebări retorice vin și din energie: dacă noi avem gazul nostru, dacă noi producem energie de ce preţurile cresc?

Remarca, scrie Cristian Hostiuc, director-editorial la Ziarul Financiar, este că ne-am vândut energia şi gazele şi băncile la străini, care fac preţurile iar noi nu mai avem nicio putere. La fel şi în agricultură, noi muncim, dar traderii, care sunt străini, fac jocurile pe piaţă. Sunt câteva dintre temele abordate de Ziarul Financiar la Conferinţa ZF România irigabilă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar.

“Ideea este că toată lumea vrea irigații, dar capacitatea râurilor sau a surselor de apă din România este destul de limitată. Statistic, la ora actuală pot fi irigate doar 2 milioane de hectare, România irigând în acest moment 500.000 de hectare, adică upside-ul nu este atât de mare, în condițiile în care noi avem 9 milioane de hectare de teren arabil. Deci, în privința irigațiilor, trebuie să vedem ce vrem.”, a declarat Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar.