• Movacy gestionează peste 94 mil. de colete în 2024.
  • Până în 2028, logistica globală ar putea atinge 14.000 mld. €.
  • Livrările de colete ar atinge 262 de miliarde până în 2026.
  • Zitec activează în peste 30 de țări.
  • Zitec are peste 7 ani de colaborare cu SAMEDAY.
  • Zitec a livrat mai bine de jumătate de milion de servicii personalizate.
  • Compania are un scor CSAT constant peste 80%.

Zitec lansează Movacy, o platformă menită să transforme industria logisticii și a livrărilor last-mile. Dezvoltată pentru companiile de curierat și serviciile poștale, Movacy optimizează livrările, accelerează procesul de expediere și îmbunătățește eficiența operațională, anunță compania.

În 2024, platforma gestionează peste 94 de milioane de colete. Este estimat ca industria de logistică, un pilon esențial al comerțului internațional, să depășească 14.000 de miliarde de euro până în 2028, însă creșterea continuă a volumului global de livrări de colete care este estimată să ajungă la circa 262 de miliarde până în 2026, pune presiune asupra companiilor de curierat. Dacă volumul este atins, industria trebuie să gestioneze o creștere de aproape șapte ori a livrărilor în doar 13 ani.

Ce spune Cristi Pena, Head of Product & Co-founder, Movacy, pentru Aleph Business?

„Este practic o suită de platforme software, un ecosistem software destinat, așa cum spuneați, industriei de curierat și last-mile.

Titlurile zilei

AROBS estimează pentru 2025 o cifră de afaceri de 460 mil. lei
ANAF identifică 22.000 de persoane care închiriază locuințe prin Airbnb și Booking
Nokian Tyres începe livrările de anvelope
RAFINOR bate palma cu MAGNOR
VINE PRIMĂVARA ÎN AGRICULTURĂ
ÎNLOCUIEȘTE A.I.-UL CREATIVITATEA?

Cu ce credem că venim noi aici nou este faptul că oferim o acoperire a fluxurilor end-to-end. Practic din momentul în care un client expeditor emite un AWB, până în momentul în care un client destinatar îl primește, toate operațiunile necesare ca acel colet să ajungă în unele cazuri și în aceeași zi, sunt deservite de platformele noastre. Majoritatea software-urilor care mai sunt pe piață acum în zonele acestea deservesc o bucată din tot acest proces care e foarte complex”, spune Pena.

„Sunt foarte multe care au apărut odată cu dezvoltarea zonelor de GPS și mapare, fie acoperă doar partea de last-mile, adică de livrare, rutarea pe curier și livrarea coletelor, fie acoperă doar partea de alocare în zona de ridicări, fie acoperă doar partea de sortare în depozite sau de transport pe liniile de noapte, tirurile de noapte. Deși ele aduc foarte multă valoare în flux, aceste aplicații individuale, mai tot timpul necesită un efort foarte mare să le integrezi în ecosistemul tău pe care îl ai deja. Așa că noi oferim un ecosistem complet, dacă cumperi practic toată suita de produse, de mâine poți opera, din punct de vedere software, o rețea de curierat.

De asemenea ea este modulară, pot fi cumpărate și diverse module din ea, împărțită de noi în câteva componente, îi spunem Parcel Engine, care e tocmai acel con de care spuneam, care îți dă toate funcționalitățile de la emitere până la livrare într-o platformă centralizată, dar poți avea și o aplicație de destinatari pe care cred că o știți, o folosiți la Sameday, ei folosesc practic zona de Movacy, sau poți cumpăra doar softul care rulează pe loockere și să-ți faci propria rețea de loockere pe care să o integrezi în sistemul tău deja existent. Cam asta ar fi, în câteva cuvinte, ce e Movacy și de ce am venit cu el în piață”, adaugă el.

Cu ce se diferențiază Movacy de celelalte platforme?

„Celelalte platforme sunt foarte puține de altfel, practic lucrăm să ne găsim concurența și nu e chiar ușor, pentru că este, cum spuneam, un flux foarte complex pe de o parte și, pe de alta parte, foarte multe companii au dorit să-și facă propria platformă și, practic, să-și dețină propria platformă în domeniul ăsta.

Cu ce venim nou este ceea ce vă spuneam mai devreme, că oferim tot ecosistemul integrat și, practic, o să ai o rețea completă cu loockere, cu livrare, cu ridicare, dar și cu faptul că este construită în ultimii ani, folosește tehnologii recente, ceea ce, din experiența proprie interacționând și cu firmele foarte mari din domeniu, ei au platforme destul de vechi și, acum, sunt în procese de a le migra cu investiții de sute de milioane de euro către alte platforme și sunt forțați, practic, de contextul acesta în care sunt din ce în ce mai multe atacuri cibernetice să treacă pe software-uri mai noi să-și se protejeze mai bine lucruri pe care le ai, să zic așa, by default cu inovații. Noi suntem la ultimele versiuni de framework-uri, limbaje de programare și ce folosim în spate”, spune Pena.

„Un alt avantaj este că platforma este testată, așa cum spuneați în introducere, ea este în producție acum și ați dat niște cifre acolo, livrăm zeci de milioane de colete într-un an, livrăm aproape milioane de colete pe zi în zilele foarte aglomerate, în zilele de sezon, avem o rețea de 7.000 de loockere, deci cumva nu e un produs tipic, să spun, dezvoltat, care vine pe piață și trebuie să-și demonstreze valoarea.

Valoarea este demonstrată, trebuie vândută acum. Firmelor de curierat în principal și altor firme care fac transport, să zicem așa, bucată cu bucată, că în domeniul curieratului îl numim colet. Dar practic orice ai transporta bucată cu bucată, ai putea să-l gestionezi prin această platformă. Nu este gândită, de exemplu, pentru logistică de containere maritime. Acolo e alt business, altă logică de business, nu e potrivit pentru zona aia. Dar unde transporti ceva bucată cu bucată, este potrivit”, conchide Pena, pentru Aleph Business.