Unii utilizatori de WhatsApp cu iPhone au primit deja noua funcţie odată cu actualizarea la versiunea 23.5.75, iar alţii cu versiunea 23.5.77.

WhatsApp tocmai a introdus o nouă funcţie, respectiv posibilitatea de a extrage automat textul dintr-o imagine partajată pe chat.

Noua funcţie este extrem de simplă, atât timp cât imaginea conţine un text clar şi vizibil. Atunci când utilizatorul primeşte pe WhatsApp o imagine cu aceste caracteristici, poate extrage textul în mod automat prin simpla apăsare pe imagine pentru a o deschide pe tot ecranul şi apoi folosind selectorul pentru a alege dacă doreşte să selecteze tot textul sau doar o parte din el.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

După ce textul din imagine a fost selectat, utilizatorul are la dispoziţie mai multe opţiuni: Copy, Select All, Search şi Translate.

Această noutate este doar pentru utilizatorii iOS, adică iPhone, şi nu va ajunge şi pe Android.

Motivul este simplu: extragerea textului din imagini nu este o funcţie a WhatsApp, ci doar o implementare a unui pachet de cod precompilat al sistemului de operare iOS 16 de la Apple.

Totuşi, nu este exclus ca o funcţie similară să ajungă şi pe telefoanele Android, întrucât Google are deja o alternativă la fel de eficientă, şi anume Google Lens.