Veniturile Apple au crescut uşor pe fondul vânzărilor de iPhone şi a serviciilor, ajungând la 83 de miliarde de dolari, cu 2% mai mult decât în anul anterior. Analiştii au prognozat iniţial venituri de 82,8 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Apple a avertizat anterior că s-ar putea confrunta cu pierderi de până la opt miliarde, pe fondul problemelor legate de aprovizionare şi producţie pentru aces trimestru. Luca Maestri, şeful finanţelor Apple, a anunţat că pierderile s-ar reduce la patru miliarde, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei.

„Situaţia privind aprovizionarea se îmbunătăţeşte. Mai există problema restricţiilor impuse de pandemie, însă dacă nu ne vom confrunta cu o schimbare drastică, ne aşteptăm ca problemele legate de aprovizionare să fie mai mici decât ceea ce am văzut în iunie”, a declarat Luca Maestri.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În trimestrul anterior acţiunile Apple au scăzut cu 1,20 dolari, depăşind analizele care indicau o scădere de până la 1,15. Profitul net a scăzut şi el cu 10%, până la 19,4 miliarde de dolari, totuşi peste estimările care indicau o cifra de 19 miliarde.

După publicare rezultatelor acţiunile companiei au crescut cu 3%, până la 162 dolar pe acţiune, potrivit Market Watch.