• Instagram funcționează din nou în Turcia, după ce autoritățile blochează accesul utilizatorilor timp de nouă zile.
  • Turcia restabilește accesul la Instagram după ce platforma acceptă cerințele privind cenzura și conținutul legat de criminalitate.
  • Instagram nu comentează incidentul, dar datele arată că platforma are din nou vizitatori în Turcia.

Turcia restabilește accesul la Instagram, după ce platforma socială acceptă să îndeplinească cerințele țării privind cenzura și conținutul legat de criminalitate, scrie Bloomberg. „Ca urmare a negocierilor cu oficialii Instagram, după ce aceștia promit să lucrăm împreună pentru a satisface cerințele noastre privind infracțiunile și cenzura impusă utilizatorilor, reactivăm accesul,” scrie Ministrul Transporturilor Abdulkadir Uraloglu într-o postare pe X.

Oficialii Instagram nu comentează incidentul, dar datele de măsurare arată că platforma are din nou vizitatori în Turcia. Instagram este blocată în Turcia vreme de nouă zile, începând din 2 august. Autoritățile se arată nemulțumite de modul în care platforma moderează conținutul legat de asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh. Cu peste 57 de milioane de utilizatori, Turcia reprezintă a cincea cea mai mare piață pentru Instagram, după India, Statele Unite, Brazilia și Indonezia.

Mark Zuckerberg își cere scuze

Șeful Meta le-a cerut scuze părinților ai căror copii au fost exploatați sau care s-au sinucis. Părinții susțin că la baza acestor probleme au stat platforme, precum Instagram.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

„Îmi pare rău pentru tot prin ce ați trecut cu toții. Este groaznic. Nimeni nu ar trebui să treacă prin lucrurile pe care le-au suferit familiile voastre”, a spus acesta în Senat.

Printre cei prezenți s-au aflat și Linda Yaccarino de la X, Shou Zi Chew de la TikTok și Evan Spiegel de la Snap. Astfel, șeful Meta a avut de înfruntat cele mai dure întrebări. În ceea ce privește verificarea vârstei utilizatorilor, Mark Zuckerberg a aruncat responsabilitatea pe magazinele de aplicații. În plus, șeful Meta spune că Apple și Google ar trebui să realizeze verificarea vârstei în momentul instalării aplicațiilor de iPhone sau Android.”