Un pod legendar din Olanda va fi parțial dărâmat. Motivul? Să facă loc iaht-ului pe 3 etaje al lui Jeff Bezos

Podul De Hef din Rotterdam trebuie parțial demolat pentru a face loc iaht-ului pe care Jeff Bezos, miliardarul de la Amazon, l-a comandat în Olanda. Când va fi gata, vasul de 540 de milioane de dolari va fi cel mai mare din lume. Doar podul respectiv îi stă în cale.

Construit în 1927, Podul De Hef a rezistat bombardamentelor germane din 1940, iar în 1993 a devenit monument național, după ce locuitorii din Rotterdam s-au opus cu tărie demolării pe care o planuiau autoritățile.

În 2017, după renovare, Consiliul Local le-a promis cetățenilor că nu va mai fi niciodată demontat.

„Obișnuiam să mă plimb pe pod cu bicicleta, în copilărie. Era o perioadă foarte fericită. Acum, că este renovat, voi trece pe aici săptămânal, să păstrez tradiția. Este foarte frumos. Este plăcut dimineața, simți energia râului, inspiri aer curat. Asta este posibil doar în Rotterdam.”, a povestit un locuitor din Rotterdam.

Iaht-ul pe 3 etaje al lui Bezos nu poate trece pe sub secțiunea centrală a podului. Așa că Oceano și Bezos au ajuns la un acord cu edilii din Rotterdam, deși urbaniștii din regiune se opun.

Operațiunea de eliberare a gigantului de 127 de metri lungime va dura doar o zi. O zi fericită pentru șeful Amazon și, în același timp, tristă pentru locuitorii din Rotterdam.