• Cyberhaven atrage o finanțare de 100 de milioane de dolari în runda Serie D, ce ajunge la o evaluare de 1 miliard de dolari și un total de 250 de milioane de dolari investiți până acum, scrie ZF.
  • Compania dezvoltă o platformă revoluționară de securitate a datelor, bazată pe inteligență artificială și tehnologia proprie Large Lineage Model (LLiM), care oferă vizibilitate în timp real și capacitate avansată de detectare a riscurilor.
  • Fondatorii contribuie la evoluția securității IT globale prin tehnologii integrate deja în procesele Apple și Google și sunt recunoscuți de lideri din industrie precum Google, Intel, IBM și Microsoft.

Cyberhaven este un startup de securitate a datelor bazat pe inteligență artificială, fondat de cinci cercetători, trei români (Radu Banabic, Cristian Zamfir și George Candea) și doi ucraineni (Volodymyr Kuznetsov și Vitaly Chipounov). Compania anunță o finanțare de 100 de milioane de dolari în runda Serie D, condusă de StepStone Group, alături de noii investitori Schroders și Industry Ventures. Finanțarea totală ajunge astfel la 250 de milioane de dolari, iar evaluarea Cyberhaven atinge 1 miliard de dolari, o valoare de șapte ori mai mare decât în urmă cu un an, scrie ZF.

Ce oferă compania?

Compania oferă soluții avansate pentru trasabilitatea datelor și identificarea riscurilor prin tehnologii proprii de data lineage și inteligență artificială fundamentală.

Aceste capacități permit organizațiilor să detecteze și să oprească rapid amenințările asupra celor mai sensibile informații.

Titlurile zilei

CUM POȚI LUA FINANȚARE?
E PAȘTELE DUREROS DE SCUMP?
CE URMEAZĂ PENTRU SMARTBILL?
CÂND EXPORTUL SCADE, ECONOMIA SUFERĂ
Norofert termină 2024 cu o cifră de afaceri de 45 milioane de lei
GREENBRIER ÎNCHIDE FABRICA DIN ARAD

Cyberhaven propune o abordare radical nouă în securitatea datelor, ce depășește limitele metodelor tradiționale și oferă vizibilitate completă și control în timp real asupra datelor, indiferent de locul în care se află sau de modul în care se transformă.

Care este arhitectura platformei?

La baza tehnologiei Cyberhaven stă Large Lineage Model (LLiM), un model AI proprietar care cartografiază în timp real fluxurile de date și transformările acestora în cadrul organizațiilor.

Acest model permite companiei să identifice comportamente anormale și să intervină chiar în momentul producerii amenințărilor și redefinește securitatea bazată pe analiză comportamentală. Modelul LLiM aduce o precizie și o scalabilitate fără precedent în piața actuală.

Care este viziunea investitorilor?

Seyonne Kang, partener în cadrul StepStone Group, afirmă că tehnologia Cyberhaven marchează o schimbare de paradigmă în securitatea datelor, similară cu ceea ce aduceau soluțiile EDR (Endpoint Detection and Response) în urmă cu un deceniu.

Așa cum EDR se concentrează pe comportament în locul semnăturilor, abordarea Data Detection and Response a Cyberhaven transformă modul în care companiile protejează datele, prin analiza comportamentală alimentată de AI.

Care este motivația fondatorilor?

Cyberhaven ia naștere în 2016, ca inițiativă a cinci doctoranzi motivați de progresul rapid în domeniul securității informatice. În acel an, FBI recunoaște public că nu poate decripta un iPhone, un moment care confirmă, pentru fondatori, direcția pozitivă în care se îndreaptă industria. Ei decid să contribuie la această evoluție prin dezvoltarea de tehnologii care fac software-ul mult mai greu de compromis.

Care este impactul companiei?

Tehnologiile dezvoltate de Cyberhaven intră în arsenalul companiilor de top, precum Apple și Google, contribuind la crearea de aplicații mai rezistente la atacuri.

Fondatorii dezvoltă instrumente care permit testarea automată a securității, identificarea vulnerabilităților și consolidarea protecției la nivel fundamental.

Compania primește recunoaștere în industrie, sub forma unor burse și sprijin din partea unor giganți precum Google, Intel, IBM și Microsoft.

Pentru echipă, cea mai mare satisfacție rămâne aplicarea practică a tehnologiei lor în sistemele reale de protecție a datelor.