• Un pasager a decedat, iar alți 30 au fost răniți după ce un avion Boeing 777 al Singapore Airlines a întâmpinat turbulențe extreme în timpul zborului din Londra spre Singapore, scrie Mirror.
  • Avionul aterizează de urgență în Bangkok din cauza turbulențelor care au rănit pasagerii și echipajul de cabină.
  • Experții spun că astfel de cazuri de turbulență severă ar putea deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Un pasager și-a pierdut viața, iar alți 27 au fost răniți după ce un avion Boeing 777 al companiei Singapore Airlines a avut turbulențe puternice în timpul zborului din Marea Britanie spre Singapore.

Ce s-a întâmplat în zbor?

Incidentul a avut loc pe zborul SQ318 care a decolat de pe aeroportul Changi din Singapore cu destinația Londra, pe 16 mai. La întoarcere spre Singapore, în apropierea Indiei, avionul a intrat într-o zonă de turbulențe puternice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Singapore Airlines, un pasager a suferit răni grave în urma turbulenței cumplite și nu a supraviețuit. Alți 27 de pasageri și membri ai echipajului de cabină din avion au fost răniți grav.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

“Compania regretă profund pierderea unui pasager pe zborul SQ318 din cauza turbulenței extreme întâmpinate în zbor pe 18 mai”, declară purtătorul de cuvânt.

Avionul a deviat către Aeroportul Internațional Suvarnabhumi din Bangkok, unde a aterizat de urgență cu puțin înainte de ora locală 16:00. Era programat să aterizeze pe aeroportul Singapore Changi la ora locală 18:10.

Compania Singapore Airlines cooperează cu investigația și transmite condoleanțe familiei. Îi asigură că va oferi tot sprijinul necesar celor afectați de acest incident.

Experții spun că vor fi frecvente astfel de cazuri

Oamenii de știință de la Universitatea Reading din Marea Britanie au studiat turbulențele aerului limpede, care este mai greu de evitat pentru piloți, potrivit BBC.

Ei spun că turbulențele severe au crescut cu 55% între 1979 și 2020 pe o rută aglomerată a Atlanticului de Nord.

Aceștia au pus creșterea pe seama modificărilor vitezei vântului la altitudini mari din cauza aerului mai cald din emisiile de carbon.

„După un deceniu de cercetări care arată că schimbările climatice vor crește turbulența aerului limpede în viitor, acum avem dovezi care sugerează că creșterea a început deja”, spune Paul Williams, un om de știință atmosferic de la Universitatea Reading.