Twitter blochează conturile utilizatorilor care își bat joc de Elon Musk

Elon Musk a spus că oricine își va bate joc de identitatea unui alt utilizator Twitter va fi suspendat definitiv de pe platforma de socializare fără avertisment. Miliardarul a menționat că această măsură va fi aplicată doar pentru conturile care nu specifică în mod clar că sunt parodii. În practică însă, chiar și conturile care marcau clar numele real al utilizatorului au fost închise, relatează The Gamer.

Comediantul Kathy Griffin și podcasterul Ethan Klein sunt printre cele mai mari nume care au fost lovite de suspendări, după ce și-au schimbat în glumă numele de pe Twitter în „Elon Musk”. Deși cei doi și-a păstrat și numele inițiale de utilizator, specificând că nu dețin conturile adevăratului Elon Musk, aceștia au fost suspendați definitiv de pe Twitter, informează The Gamer.

Înainte de a fi suspendat de pe platformă, Klein a făcut o serie de tweet-uri batjocoritoare la adresa miliardarului. În tweet-urile de parodie, el a semnalat creșterea uluitoare a insultelor rasiale de pe Twitter aparute odată cu preluarea companiei de către Musk și a vorbit despre problemele găsite în sistemul de pilot automat al Tesla, scrie The Gamer. Chiar dacă numele real al utilizatorului era vizibil chiar și în tweet-urile respective, contul a fost suspendat.

Musk nu a comentat niciunul dintre cazuri și nu a răspuns acuzațiilor conform cărora suspendarea permanentă este în contradicție cu afirmațiile sale anterioare despre libertatea de exprimare. Se pare că haosul din companie se datorează mai ales concedierii a jumătate din personalul Twitter, scrie The Gamer. Compania le cere acum „zecilor” de lucrători concediați să se întoarcă deoarece conducerea și-a dat seama că modificările pe care Musk vrea să le facă asupra site-ului ar necesita mult mai multă forță de muncă pentru a fi realizabile.