Transport Trade Services, profit de 24,6 mil. lei în T1 din 2021, în urcare cu 42,5%

TTS (Transport Trade Services), unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri din bazinul Dunării, a obţinut în primul semestru din 2021 veniturile totale de aproape 274 mil. lei, în creştere cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul a fost susţinut de creşterea veniturilor din segmentul Transport fluvial şi Alte activităţi, precum şi revenire pentru segmentul de Operare portuară. S-au înregistrat creşteri cu 7,2% ale volumelor transportate şi operate, în special pentru minerale şi produse chimice.

Modelul de afaceri integrat, întinderea geografică a operaţiunilor, măsurile continue de eficientizare a alocării resurselor, precum şi ridicarea restricţiilor legate de COVID-19 la nivel local, european şi mondial au sprijinit revenirea activităţilor TTS (Grup) care au fost afectate în 2020 de măsurile sanitare, cât şi de seceta accentuată care a afectat recoltele de cereale din sudul României. Astfel, profitul net consolidat atribuibil acţionarilor a fost de 24,6 mil. lei, în creştere cu 42,5% în primul semestru din 2021 faţă de perioada similară a anului 2020.

TTS (Grup) este furnizor de servicii de transport fluvial şi operare portuară integrat, cu propria flotă şi propriile porturi, cu operaţiuni în 3 segmente principale de activitate: Expediţie internaţională de mărfuri; Transport fluvial şi Operare portuară. Pe tipuri de produse, activitatea este divizată în: Minerale (care asigură operaţiuni logistice pentru materii prime şi produse finite ale industriilor metalurgice şi echipamente), Agri (care se ocupă exclusiv de logistica mărfurilor agricole (cereale, seminţe, uleiuri vegetale), Chimice (care se ocupă de logistica îngrăşămintelor şi a materiei prime pentru producţia de îngrăşăminte).