Topul companiilor aeriene cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește punctualitatea. Lider surprinzător

Dacă te pregătești să pleci în vacanță și ai găsit deja hotelul unde vrei să te cazezi, următorul pas este să rezervi biletele de avion. Alegi compania de zbor, te gândești dacă vrei să zbori la clasa I sau la clasa business pentru mai mult confort, dar ce se întâmplă dacă îmbarcarea va fi amânată? Știu, este neplăcut să aștepți cu orele în aeroport, dar să știi că există și operatori punctuali.

Care sunt companiile aeriene din Europa cu cele mai bune rezultate privind punctualitatea?

Conform raportului anual realizat de compania Cirium, cea mai punctuală companie aeriană din Europa este VUELING. În 2021, de exemplu, 92,13% din cele 90.000 de zboruri efectuate au fost operate la ora prevăzută. Pe locul al doilea se află o altă companie spaniolă, Iberia Express, cu o rată de punctualitate de 91,81% pentru aproape 16.000 zboruri operate. Iar podiumul este completat de operatorul Norvegian Air Shuttle cu 91,54%.

Pe plan mondial, companiile japoneze sunt cele mai punctuale. All Nippon Airways este desemnată cea mai punctuală companie aeriană din categoria Global, cu 95% din zborurile sale efectuate la timp. Apoi, putem alege Japan Airlines cu 94,1% în ceea ce privește respectarea timing-ului.