Tesla este pe minus 6% în premarket. Investitorii se așteptau ca Musk să anunțe un nou produs al companiei

  • Tesla este pe minus 6% în premarket, după Ziua Investitorului
  • Investitorii se așteptau ca Musk să anunțe un nou produs al companiei
  • Una dintre veștile importante: Tesla va avea o fabrică în Mexic

Elon Musk a prezentat al treilea Master Plan de ziua investitorului. Dar a fost mai mult despre ce n-a spus decât despre ce a spus. A anunțat o nouă mașină, dar nu a dat niciun fel de detaliu despre ea. A vorbit despre un viitor sustenabil, dar a spus doar generalități. S-a lăudat că Tesla e cea mai aproape de obținerea unei A.I. pentru lumea reală însă nu a spus cum. Singura certitudine a fost anunțul deschiderii giga-fabricii din Mexic.

Piețele au reacționat și, după cele 4 ore de prezentare, acțiunile Tesla au scăzut cu 5%.

„Suntem încântați să anunțăm că următoarea giga-fabrică Tesla va fi în Mexic, lângă Monterey. Vreau să subliniez că vom continua să ne extindem producția la fabricile existente, din California, Nevada, evident aici în Texas, probabil în Shanghai. Verm să creștem producția în toate fabricile, iar giga-Mexico se va adăuga celorlalte fabrici. Să fie clar, nu mutăm producția de undeva ,altundeva, ci extindem producția globală.

Suntem cei mai avansați în A.I. pentru lumea reală. Aceeași A.I. care conduce mașina, mașina e un robot pe roți, iar acesta e un robot pe roți. Cred că nu e nimeni la fel de aproape ca Tesla să rezolve A.I. pentru lumea reală. Același computer și software sunt folosite la Optimus.

Putem vedea folosirea roboților casnici, folosirea roboților industriali umanoizi. Cred că vom depăși raportul 1:1 între roboții umanoizi și oameni. Nu mai e clar ce va însemna economia din acel punct. Dacă economia înseamnă producția pe persoană înmulțit cu numărul de persoane, dacă producția e mult mai mare, nu mai există limite pentru număr de persoane, atunci care mai e limita pentru economie?”, a declarat Elon Musk, CEO Tesla.

Musk nu reușește să dea încredere investitorilor. Acțiunile Tesla sunt pe minus 6% în premarket, după Ziua Investitorului.

Cu ce update-uri vine Musk? Planuri pentru o planetă mai sustenabilă. Progres în dezvoltarea robotului umanoid Optimus. O nouă fabrică în Mexic.

Ce îi dezamăgește pe investitori? Lipsa unui plan concret legat de un nou produs al companiei.

Este sau nu Master Plan-ul sub așteptări? Am discutat subiectul cu Sorin Anagnoste, prodecan, FABIZ.