Tesla anunţă reduceri de preț în SUA şi Europa pentru a stimula cererea de vehicule

Sursă foto: Hepta

Acțiunile producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut cu peste 4% la tranzacționarea înainte de piață vineri, pe fondul unor noi reduceri de prețuri din SUA pentru Model 3 și Model Y. Compania a redus preţurile vehiculelor sale electrice în Statele Unite şi Europa cu până la 20%, extinzând strategia de reduceri agresive după ce a ratat estimările Wall Street pentru livrările din 2022, raportează Reuters.

Pentru un cumpărător american al Modelului Y, preţul ar putea suferi o reducere de până la 30%.

Scăderea preţurilor pe principalele pieţe ale Tesla marchează o inversare a strategiei pe care producătorul auto a urmărit-o în 2021 şi 2022, când comenzile de vehicule noi au depăşit oferta. Elon Musk, CEO-ul companiei a recunoscut anul trecut că preţurile au devenit „jenant de mari” şi ar putea afecta cererea.

Tesla a redus, de asemenea, preţurile pentru SUV-ul crossover de lux Model X şi pentru sedanul Model S în Statele Unite.

Pentru anul 2021, Statele Unite şi China împreună au reprezentat aproximativ 75% din vânzările Tesla, deşi producătorul auto a înregistrat o creştere a vânzărilor în Europa, unde fabrica sa din Berlin şi-a intensificat producţia, scrie Reuters.