Tesla ar putea produce maşini şi baterii în India, a treia cea mai mare piaţă auto din lume

foto-Mediafax
  • Tesla ar putea produce maşini şi baterii în India, a treia cea mai mare piaţă auto din lume.
  • Reprezentanţii Tesla au purtat discuţii cu autorităţile din India pe tema stimulentelor pe care statul indian le poate acorda în cazul deschiderii unor fabrici de maşini electrice şi de baterii.
  • Tesla a purtat discuţii cu oficialii indieni despre stimulentele oferite de India pentru producţia de automobile şi baterii.

Reprezentanţii Tesla au purtat discuţii cu autorităţile din India pe tema stimulentelor pe care statul indian le poate acorda în cazul deschiderii unor fabrici de maşini electrice şi de baterii, potrivit Reuters.

Tesla a purtat discuţii cu oficialii indieni despre stimulentele oferite de India pentru producţia de automobile şi baterii, în contextul în care producătorul auto analizează din nou intrarea pe piaţa indiană.

Producătorul american de automobile electrice a propus înfiinţarea unei fabrici în India pentru a construi vehicule electrice, dar are şi planuri pentru o fabrică de baterii, a susţinut sursa citată de Reuters.

Discuţiile au avut caracter privat şi nu au fost luate decizii, a precizat sursa. Totuşi, ultimele evoluţii reprezintă o schimbare de poziţie pentru Tesla. La sfârşitul anului trecut, compania americană a încercat să obţină taxe de import mai mici pentru automobile, iar discuţiile cu guvernul indian au intrat în impas. Noile discuţii s-au axat pe modul în care Tesla ar putea accesa un program guvernamental indian, a mai explicat sursa.

În afara SUA, Tesla are o uzină în Shanghai, care este cea mai mare din lume, şi o fabrică în Brandenburg, Germania. De asemenea, Tesla construieşte o fabrică uriaşă în nordul Mexicului. Este o investiţie de 5 miliarde de dolari, care ar trebui să se termine în 2024.

Pe lângă India, Tesla a purtat discuţii cu oficiali din Indonezia şi Coreea de Sud cu privire la potenţiale investiţii.

India este a treia cea mai mare piaţă auto din lume. Administraţia prim-ministrului Narendra Modi a stabilit un obiectiv ambiţios ca, până în 2030, vehiculele electrice să reprezinte 30% din totalul vânzărilor de automobile din India.