• Miliardarii și bancherii de top sunt tot mai orientați spre a face mișcare.
  • Mark Zuckerberg termină primul maraton de 5km, după operația la picior.
  • Miliardarii sunt preocupați de sănătate, combaterea stresului sau de longevitate.

Ridică şi greutăți, nu doar dobânzi. Bancherii de top și marii miliardari sunt tot mai orientați către sport. Sunt pline sălile de forță din sediile băncilor. Trendul pleacă de la vârf. Graham Ambrose, managing director la Goldman Sachs, are Instagram-ul plin de postări de la antrenamente. Si nu-s GenZ, să caute atenție. Sunt oameni de 50 de ani.

Valul trece și dincolo de domeniul financiar. Zuckerberg sau Bezos au fizic de sportivi. Iar Zuckerberg tocmai a terminat primul maraton de 5 km, după operația la picior.

Marii bancheri nu au grijă doar de ei, îi îndeamnă la sport și pe alții. Clienții, partenerii de afaceri sau urmăritorii din social media. Șefii Morgan Stanley și Deutsche Bank, la fel, cheamă clientii la un antrenament comun.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce program zilnic au miliardarii și bancherii de top?

Elon Musk se trezește la 05:30 dimineața și lucrează până târziu. Programul include călătorii frecvente și întâlniri cu echipele sale. Bill Gates are trezirea la 06:00 dimineața. Citește o oră și apoi reflectă. Apoi, lucrează până la 07:00 seara. Joacă tenis regulat și participă la competeții.

Despre Jeff Bezos știm că lucrează minimum 9 ore. Iar până în ora 10 nu se întâlnește cu nimeni, se concentrează pe ce e important. Preferă drumețiile, ciclismul și alpinismul.  Iar Mark Zuckerberg: se trezește la 08:00 dimineața și verifică rețelele de socializare. Apoi, lucrează la proiecte și se întâlnește cu echipele sale. E pasionat de arte marțiale mixte și se antrenează frecvent cu un instructor privat.

În rândul bancherilor, Jamie Dimon aleargă și participă frecvent la maratoane. Se trezește devreme pentru a alerga înainte de începerea zilei de lucru. James Gorman, fostul CEO Morgan Stanley, practică yoga și meditație pentru a reduce stresul și a-și îmbunătăți concentrarea.

Brian Moynihan e pasionat de fitness și merge la sală de mai multe ori pe săptămână. David Solomon merge regulat la sală și este un jucător avid de squash și participă la competiții. Christian Sewing este un fan al fotbalului și joacă frecvent meciuri cu prietenii și colegii.

De unde orientarea tot mai mare către sport și mișcare? Beneficiile pentru sănătatea fizică și mentală, pasiunea, satisfacția personală de a deveni mai puternic, combaterea stresului sau îmbunătățirea abilităților esențiale în domeniul financiar.