- Preotu, Le Manoir: Cele mai bune investiţii se fac în criză.
- Cristian Preotu deţine Comtesse du Barry și Le Bistrot Français.
- Le Bistrot Français îl recrutează pe Chef Tom Meyer pentru meniul nou.
- Chef Tom Meyer este distins cu două stele Michelin.
- Grupul Le Manoir extinde rețeaua Comtesse du Barry cu două magazine.
- Preotu investește 250.000€ pentru a transforma Le Bistrot Français.
Cum faci business într-un mediu economic incert? Cristian Preotu, proprietarul Le Manoir spune că cele mai bune investiţii se fac în criză.
Advertisment
De la magazinele gourmet Comtesse du Barry și vinurile curatoriate cu grijă, până la Le Bistrot Français, singurul restaurant din România afiliat rețelei de ospitalitate Rolee e Châteaux, grupul vrea să schimbe zona ospitalității și retailul alimentar din România.
Antreprenorul investește 250.000 de euro pentru a transforma Le Bistrot Français într-un club privat exclusivist. Și-l recrutează în martie pe Chef Tom Meyer, pentru a realiza meniul restaurantului, în colaborare cu Executive Chef Sorin Miftode.
Titlurile zilei
Astfel ajunge singurul restaurant din România care oferă un meniu semnat de un chef reunoscut de ghidul Michelin.
Ce urmează pentru companie în 2025?
Ce spune Cristian Preotu, proprietar Le Manoir?
Spuneți că cele mai bune investiții se fac în criză. Care sunt reperele esențiale după care vă ghidați când luați decizii strategice într-un context economic incert, cum este cel de acum?
„Vedeți, ca și în 2009, exact și acum, prețul vinurilor scumpe, de exemplu, a scăzut foarte mult. Multă lume are stocuri pe care dorește să le vândă.
Din punctul meu de vedere, sunt aceste momente în care putem să avem un mic supliment de avânt în business. Să facem achizițiile strategice interesante.
Asta merge foarte bine pentru antreprenori. Putem să luăm decizii mult mai rapide și cu mult mai puține constrângeri față de corporațiile mari”, spune el.
Ce așteptări are industria HoReCa de la actuala guvernare pentru a putea susține investițiile, locurile de muncă și dezvoltarea turismului culinar premium?
„Una dintre marile așteptări ale mediului HoReCa este susținerea Guvernului și a statului român pentru a aduce ghidul Michelin în România.
Ghidul Michelin este un ghid internațional în care sunt repertoriate cele mai bune restaurante și poate să fie un proiect de dezvoltare turistică și regională foarte important pentru România, în așa fel încât să avem repere pentru turiștii străini despre calitatea mâncărurilor pe care restaurantele din România le oferă.
Și participarea, adică prezența în acest tip de ghiduri este esențială pentru dezvoltarea turismului în România. O să vedem ce va face următorul guvern”, explică el.
Ce urmează pentru Le Manoir în 2025? Veți continua extinderea internațională sau vă concentrați pe consolidarea proiectelor din România?
„În 2025 vom finaliza clubul privat din București, din clădirea pe care o avem în zona terenului român, și va fi primul club privat din România afiliat la alte 300 de cluburi din lume”, spune el.