- Simtel raportează venituri operaționale de 360,2 milioane lei în 2024, în creștere cu 20% față de 2023, și un profit net de 36,7 milioane lei, cu 35% mai mare.
- Compania a finalizat opt proiecte de parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de peste 83 MWp și o producție estimată de 111 GWh anual.
- Divizia de stocare a energiei include cinci parcuri, cu o capacitate totală de aproximativ 200 MWh, iar primele implementări sunt planificate pentru 2025.
Grupul de inginerie şi tehnologie Simtel raportează venituri operaţionale de 360,2 milioane de lei în 2024, în creştere cu 20% faţă de 2023, în timp ce profitul net a fost de 36,7 milioane de lei, în creştere cu 35% comparativ cu anul anterior, arată raportul publicat azi la BVB.
Advertisment
Rezultate financiare pentru 2024
Simtel Team generează o cifră de afaceri de 273,9 milioane de lei, GES Furnizare (GES) – 64,7 milioane de lei, Simtel Moldova – 8,2 milioane de lei, iar ANT Energy – 9,1 milioane de lei. La nivelul celorlalte entități, care reprezintă în mare parte parcurile fotovoltaice aflate în curs de dezvoltare, precum și entitățile Agora Robotics și Custom Software Solutions (CSS), nu au fost înregistrate venituri semnificative.Simtel (BVB: SMTL) este un grup de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Compania este unul dintre liderii naționali în sectorul energiei regenerabile. Simtel a înregistrat rezultate financiare preliminare foarte bune pentru anul 2024. La nivel consolidat, compania a raportat venituri operaționale de 360,2 milioane de lei, înregistrând o creștere de 20% comparativ cu anul 2023. De asemenea, profitul net al grupului a ajuns la 36,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 35% față de anul anterior. Potrivit datelor, profitul depășește cu aproximativ 1,7 milioane de lei estimările bugetare stabilite pentru 2024.
Ce spune Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team
„Anul 2024 a fost unul plin de provocări, dar și de adaptare și consolidare. Ne-am demonstrat reziliența și capacitatea de a lua decizii strategice eficiente. Unul dintre factorii pe care i-am gestionat a fost scăderea constantă a prețurilor echipamentelor fotovoltaice. Este un fenomen a cărui magnitudine nu a fost pe deplin anticipată la momentul finalizării bugetului pentru anul 2024. Prețurile panourilor au scăzut cu până la 50%, iar cel al invertoarelor pentru proiectele de field cu peste 35%. Acest lucru a generat o presiune semnificativă pentru buget, mai ales din perspectiva veniturilor prognozate. Contextul internațional și crizele externe suprapuse au generat volatilitate în lanțurile de aprovizionare și pe piețele energetice. Rezultatele înregistrate în 2024 reflectă o performanță solidă a grupului nostru. Se pune accent pe zona eficienței operaționale, unde am obținut rezultate excelente, atât EBITDA, cât și profitul net depășind nivelele bugetate. Acest lucru confirmă capacitatea noastră de adaptare și eficiența deciziilor luate pe parcursul anului trecut”.
Titlurile zilei
Simtel extinde portofoliul și integrează soluții de stocare a energiei în 2025
În 2025, Simtel are în vedere continuarea diversificării portofoliului de produse şi servicii, prin extinderea proiectelor de mari dimensiuni, implementarea unor proiecte din ce în ce mai complexe, ce presupun integrarea soluţiilor de stocare a energiei, asigurând astfel stabilitatea reţelelor şi răspunzând exigenţelor tot mai mari legate de sustenabilitate.
Simtel Team este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 12 august 2024 şi se tranzacţionează sub simbolul SMTL.
Simtel este un grup de tehnologie, inginerie şi inovare, cu origini româneşti, şi oferă companiilor şi organizaţiilor soluţii complete şi ecosisteme integrate, de la consultanţă, autorizare, proiectare, inginerie şi construcţie, până la mentenanţă, operare, măsurare, control şi furnizare de energie.