• Samsung a angajat un total de 267.800 de persoane până la sfârșitul anului 2023.
  • Personalul din vânzări și marketing a fost de circa 25.100.
  • Reducerea personalului afectează angajați din America, Europa, Asia și Africa.

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, televizoare și cipuri de memorie, reduce cu până la 30% personalul din străinătate al unor divizii, scrie Reuters.

Zonele afectate? America, Europa, Asia și Africa.

În India, până la 1.000 de locuri de muncă ar putea fi eliminate.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Reducerile de personal sunt planificate să fie implementate până la sfârșitul anului 2024.

Samsung, cu sediul în Coreea de Sud, a instruit filialele din întreaga lume să reducă personalul de vânzări și marketing cu circa 15%, iar personalul administrativ cu până la 30%.

Compania spune că ajustările forței de muncă efectuate la unele operațiuni din străinătate au fost de rutină și au vizat îmbunătățirea eficienței.

Samsung a angajat un total de 267.800 de persoane la sfârșitul anului 2023, iar mai mult de jumătate, adică 147.000 de angajați, sunt stabiliți în străinătate, potrivit ultimului său raport de sustenabilitate.

Producția și dezvoltarea reprezintă majoritatea acestor locuri de muncă, iar personalul din vânzări și marketing a fost de circa 25.100, în timp ce 27.800 de persoane au lucrat în alte domenii, se arată în raport.

Care sunt provocările majore cu care se confruntă Samsung?

Reducerile de personal vin în contextul în care Samsung se confruntă cu o presiune tot mai mare asupra unităților sale cheie.

Afacerea sa cu cipuri a fost mai lentă decât rivalii săi în ceea ce privește redresarea după o recesiune severă în industrie, care a dus profitul său la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani anul trecut.

În mai, Samsung a înlocuit șeful diviziei de semiconductoare în încercarea de a depăși o „criză a cipurilor”.

Pe piața smartphone-urilor, Samsung se confruntă cu o concurență acerbă din partea Apple și a companiei chineze Huawei, în timp ce a rămas mult timp în urma TSMC în ceea ce privește producția de cipuri. Și în India, care aduce Samsung venituri anuale de circa 12 miliarde de dolari.