Cel mai valoros startup din Europa, Klarna Bank, a declarat că decizia de a se lista pe Bursa din Londra depinde de reglementările post-Brexit cu privire la firmele de servicii financiare, potrivit Bloomberg.

CEO-ul companiei suedeze de plăţi, Sebastian Siemiatkowski, speră că guvernul Marii Britanii „va urma exemplul statului Singapore” privind reducerea nivelului de birocraţie din industrie. Siemiatkowski vrea reguli care le-ar permite clienţilor să „îşi schimbe băncile cu ajutorul unui singur click”.

Permiterea inovaţiei în sectorul finanţelor ar ajuta Klarna şi alte fintech-uri să preia din business-urile „tradiţionalelor” carduri de credite. Klarna este cunoscută deja pentru modelul „buy now, pay later”/„cumpără acum, plăteşte mai târziu”, care le permite cumpărătorilor să îşi împartă achiziţiile de-a lungul unei perioade de rate fără dobândă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Aplicaţia are peste 90 de milioane de utilizatori şi peste 14 milioane de clienţi la nivel mondial, deţinând birouri în Londra şi Manchester. Firma ia acum în calcul o listare pe bursa londoneză, întrucât divorţul dintre UE şi Regatul Unit a creat o „oportunitate minunată” pentru Londra, care ar putea fi pentru o perioadă lungă de timp centrul fintech-urilor şi sectorului bancar, spune CEO-ul Klarna, adăugând că firma ia în calcul o listare pe bursa din New York.

De asemenea, compania plănuieşte să-şi obţină licenţa bancară în „perioada de graţie” post-Brexit ce va expira în aprilie 2022, urmând să accepte depozite în Marea Britanie.

Klarna era evaluată la 31 de miliarde de dolari în urma rundei de finanţare de la începutul anului, de trei ori mai mult decât nivelul atins în luna septembrie. Printre rivalii platformei se găsesc aplicaţia bancară Revolut şi procesatorul de plăţi Checkout.com.

Banca Angliei crede că dezlănţuirea economiilor acumulate în pandemie ar putea alimenta un boom al consumatorilor nemaiîntâlnit din anii 1980.