O nouă rundă de concedieri în cadrul companiei Tesla. Elon Musk concediază 200 de oameni din divizia Autopilot

O nouă rundă de concedieri a avut loc în cadrul companiei Tesla. Compania lui Elon Musk a concediat 200 de angajați care lucrau în divizia Autopilot.

Cei 200 de salariați lucrau într-un birou din San Mateo, California, birou care a fost închis cu prilejul concedierii angajaților. În total, în San Mateo profesau 350 de lucrători, iar cei care și-au păstrat locul de muncă au fost mutați într-o altă locație, scrie Business Insider.

Musk a avertizat acum ceva timp despre aceste valuri de concedieri. La începutul lunii iunie, acesta a spus că vrea să reducă locurile de muncă pentru că are un „sentiment foarte prost” despre direcția în care evoluează economia.

Elon Musk a declarat recent, la Forumul Economic din Qatar, că a vrut să reducă cu până la 3,5% din forța de muncă totală a companiei, în special din cei care încasează salarii, pe contracte de muncă. Compania avea aproximativ 100.000 de angajați la sfârșitul anului trecut.

Unii dintre foștii angajați susțin că nu s-a respectat Legea WARN, care cere angajatorilor mari ca în anumite circumstanțe să dea oamenilor un preaviz de 60 de zile cu privire la o concediere. Doi dintre angajații aflați în această poziție au intentat chiar și un proces împotriva lui Musk. Directorul executiv al Tesla a catalogat procesul ca fiind unul „banal”.