Microsoft va prelua o participaţie de 4% din capitalul social al London Stock Exchange Group ca parte a unui acord comercial pe 10 ani pentru a migra platforma de date a operatorului bursier în cloud, a anunţat luni compania britanică, potrivit Reuters.

Acesta este cel mai recent semn al aprofundării legăturilor dintre furnizorii de servicii financiare şi câteva mari companii globale de cloud computing, precum Microsoft, Google, Amazon şi IBM, care au determinat autorităţile de reglementare să examineze mai atent aceste legături.

„Este un parteneriat pe termen lung. În ceea ce priveşte produsele pe care le vom construi împreună, m-aş aştepta ca clienţii noştri să înceapă să vadă beneficiile peste 18-24 de luni, continuând să contruim din acel punct înainte”, a declarat Schwimmer pentru Reuters.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Autorităţile de reglementare şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la dependenţa excesivă a firmelor financiare de un număr prea mic de furnizori de cloud, având în vedere perturbările pe care acest lucru le-ar putea provoca în întregul sector în cazul în care un furnizor ar da faliment.

Uniunea Europeană tocmai a aprobat o lege care introduce măsuri de protecţie privind furnizorii de cloud în serviciile financiare, iar Marea Britanie urmează să îi urmeze exemplul.

„Ar trebui, în mod firesc, să presupuneţi că nu ne place să ne surprindem autorităţile de reglementare”, a declarat Schwimmer, când a fost întrebat dacă LSEG s-a asigurat că autorităţile de reglementare sunt de acord cu afacerea.

LSEG a declarat că legătura cu Microsoft reprezintă un parteneriat pentru a profita de avantajele „preţurilor bazate pe consum” şi nu un acord tradiţional de cloud.

„Vom continua să ne menţinem strategia multi-cloud şi să lucrăm cu alţi furnizori de cloud”, a spus Schwimmer.

Ca parte a tranzacţiei, LSEG şi-a luat un angajament contractual pentru cheltuieli minime legate de cloud cu Microsoft de 2,8 miliarde de dolari pe durata parteneriatului.

Microsoft a precizat că la baza parteneriatului va sta transformarea digitală a infrastructurii tehnologice a LSEG şi a platformelor Refinitiv pe Microsoft Cloud.

„Accentul iniţial va fi pus pe asigurarea interoperabilităţii între LSEG Workspace şi Microsoft Teams, Excel şi PowerPoint cu alte aplicaţii Microsoft şi o nouă versiune a LSEG’s Workspace”, a precizat compania americană.

Acţiunile LSEG au crescut cu 4% la începutul tranzacţiilor.

LSEG a cumpărat Refinitiv pentru 27 de miliarde de dolari de la un consorţiu format din Blackstone şi Thomson Reuters, care a transformat bursa în a doua cea mai mare companie de date financiare după Bloomberg LP.

LSEG a înregistrat „progrese semnificative” în programul său de livrare a platformei sale de date bazate pe cloud de la finalizarea achiziţiei Refinitiv în ianuarie 2021, a precizat Bursa de la Londra într-un comunicat.

Microsoft va cumpăra acţiunile LSEG de la consorţiul Blackstone /Thomson Reuters, a precizat operatorul bursei.

Thomson Reuters, care deţine Reuters News, deţine o participaţie minoritară la LSEG în urma tranzacţiei Refinitiv.

Achiziţia Microsoft ar urma să se finalizeze în primul trimestru al anului 2023, informează Ziarul Financiar.