McDonald’s începe redeschiderea restaurantelor din Ucraina

Sursă foto: Profimedia

McDonald’s a declarat că intenționează să-și redeschidă restaurantele din Ucraina în următoarele luni, marcând reîntoarcerea afacerilor occidentale în țară, chiar dacă conflictul cu Rusia continuă, scrie Reuters.

Cel mai mare lanț de burgeri din lume și-a închis toate restaurantele din Ucraina și Rusia în luna martie, după invazia Rusiei în țara est-europeană. În Rusia, McDonald’s a vândut cele mai multe dintre cele 850 de restaurante ale sale unuia dintre licențiații locali în luna mai.

Înainte de război, McDonald’s avea în Ucraina 109 restaurante, iar decizia de redeschidere a venit după „consultări și discuții ample cu oficiali ucraineni, furnizori și specialiști în securitate și la solicitarea angajaților noștri de a reveni la locul de muncă”, a declarat Paul Pomroy, șeful piețelor operate internaționale McDonald’s, într-un mesaj către angajati.

Conform Reuters, McDonald’s a spus că lucrează cu furnizorii pentru a aduce produse la restaurante și pentru a aduce angajații înapoi la fața locului cu protocoale de siguranță îmbunătățite, nespecificând câte dintre cele 109 restaurante vor fi redeschise.
Redeschiderea restaurantelor va începe în Kiev și vestul Ucrainei, zone care au fost mai ferite de conflict.

La începutul acestui an, guvernul Ucrainei a început un program de relocare a afacerilor către vest din zonele devastate de război, care caută să prevină daune suplimentare asupra economiei sale.
KFC și proprietarul Pizza Hut, Yum Brands Inc (YUM.N) , au declarat la începutul acestei luni că aproape toate magazinele sale din țară au fost redeschise, scrie Reuters.